Datum objave: 10. Travanj 2017

Inovator Bojan Cinotti za Marine dron dobio još jedno srebro, a za grijače za cipele i jakne broncu

Diana Ferić
Diana Ferić

Tako mi je ova hladnoća dala ideju za mobilne grijače, pogotovo kad sam u prosincu otišao nekoliko puta na Adventuru i unatoč zabavi nije bilo baš ugodno, malo su nam se smrzle noge. Dakle, priroda diktira puno mojih ideja – kaže šibenski izumitelj i kartingaš.

Kako njemu ne treba puno za prionuti na posao već je obavio prva testiranja.

- Uspio sam s malom baterijom sa skutera od svega 12 volta ugrijat zavojnicu na skoro 70 stupnjeva. Znači, stvar funkcionira, a neće biti problem regulirati tu temperaturu na, recimo, ugodnih 30. Na višim bi ipak moglo doći do zapaljenja odjeće. Jučer sam tek napravio pokus i ima tu još puno posla. Treba razmisliti i za koje dijelove tijela bi grijači bili najprikladniji i koliko dugo mogu grijati – govori Cinotti.

Iako se ideja i ne čini kao nešto originalno i svatko je barem jednom razmišljao o nekakvom načinu grijanja tijela kad se nađe vani na buri, Cinotti ipak nije pronašao da se netko s tim projektom ikad ozbiljnije pozabavio.

- Postoji li nešto slično već u svijetu u ovom trenu me i ne zanima, za naručiti i kupiti nisam nigdje našao. Ali sigurno znam da kod nas nitko još ne proizvodi takve grijače, a potreba su, potvrdit će mnogi. Tako da ću se idućih dana ozbiljno posvetiti tom projektu i napraviti prototip – kaže Bojan Cinotti.

Iz kategorije: Vijesti