Datum objave: 04. Travanj 2017

SDP -ovi kandidati predstavili izborni program: Prioritet građani,a ne građevine

Diana Ferić
Diana Ferić

Okretanje građanima i njihovim potrebama te provedba projekata koji podižu kvalitetu njihovog života osnovni je moto izbornog programa SDP –a u Gradu Šibeniku, kako je danas na predstavljanju u prostoru SDP –a kazao Josip Živković, SDP –ov kandidat za gradonačelnika Šibenika, a uz njega, o tomu su govorili i Mia Matić i Anton Dobra, kandidati za njegovog zamjenika.

 

 

„Naglasak je na građanima, a ne na građevinama, na zgradama i sve što radimo bit će u funkciji građana, a ne obrnuto kao što je sada.“, istaknuo je predstavljajući komunalni predizborni program.
Po njegovim riječima, zalagat će se za jeftin i funkcionalan javni prijevoz smatrajući da bi, pogotovu kod mladih, trebalo razvijati naviku njegova korištenja. Smatra da bi ispod Poljane trebalo urediti samo jednu etažu kao parkiralište, a novac uložiti gradsko prometno poduzeće. Protivnih je gradnje triju etaža ispod Poljane i zbog financijskih razloga, ali i zbog izbjegavanja prometnog kolapsa u središtu Šibenika.

 

Negdje sam čuo da sadašnja vlast ima namjeru otpad od iskopa na Poljani odlagati na prostoru TEF –a. To je nebulozno rješenje jer ćemo na tom prostoru ponovno stvoriti deponij građevinskog otpada i nećemo ga moći koristiti za razvoj grada. Zalažem se za provedbu druge faze uređenja tvrđave svetog Mihovila koja je već pripremljena kao i za uređenje rive u Šibeniku koja se nije dirala još od Mediteranskih igara. Namjeravamo za građane uvesti takozvanu City card, karticu kojom bi građani plaćali brojne usluge od javnog prijevoza do ulaska na tvrđave što bi im bilo jeftinije, a tvrđave bi im konačno postale dostupne.“, nabrajao je Živković zaključivši da „političari moraju služiti ljudima,a ne obrnuto te da svatko može voditi grad tako da grabi u džepove građana“.

 

Mia Matić je obrazložila predizborni program za društvene djelatnosti u kojem je puno toga nabrojala od toga da Šibenik mora postati sveučilišni grad sa studentskim kampusom, da mora imati suvremene dječje vrtiće i škole te zabavu za mlade. „ Obećavam da ćemo vratiti u Šibenik festivale poput Terranea i Super Uha, a povećat ćemo i sredstva za poticanje nataliteta“, istaknula je.

 

Anton Dobra je ustvrdio kako je grad Šibenik sa sadašnjom vlašću „dosegnuo dno“ te da je pred bankrotom. Najavio je kako će on u gradskoj vlasti biti operativac budući da pozna potrebe sela i otočana, da dolazi iz gospodarstva te da dobro poznaje i društveni život Šibenika. „Proširit ćemo plažu Banj i izgraditi do nje marinu. Trudit ćemo se da brodovi za Obonjan polaze s mula Crnica,a ne s gata Vrulje. Uredit ćemo Martinsku, a na Brodarici ćemo urediti cijelo pomorsko dobro i izgraditi lungo mare i biciklističke staze. Radit ćemo na boljem iskorištavanju šibenskih tvrđava u promidžbenom smislu jer sada ih nema niti u jednom turističkom katalogu. Osnovat ćemo poseban odjela za selo i otoke i davati potporu lokalnim proizvođačima,a u šibenskim restoranima nudit će se proizvodi koji su uzgojeni najviše u radijusu od 80 kilometara što je danas trend u svijetu. Smanjit ćemo porez na potrošnju i osloboditi poduzetnik drugih lokalnih nameta“, obećao je Dobra uz tvrdnju kako misli da na izbore u Šibeniku do sada nikad nije izašla takva, kako je kazao, mlada ekipa koja zna i želi raditi.
 

Iz kategorije: Vijesti