Datum objave: 29. Ožujak 2017

Hladnokrvnog ubojicu roditelja ostavljaju iza rešetaka zbog opasnosti od ponavljanja zločina

Hladnokrvnog ubojicu roditelja ostavljaju iza rešetaka zbog opasnosti od ponavljanja zločina
Šibenik News
Šibenik News

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku podnijelo je prijedlog istražnom sudcu za određivanje istražnog zatvora protiv Tina Šunjerge zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Podsjetimo, mladić je u subotu, 25. ožujka, ubio i majku i oca nakon čega je nesmetano otišao na zabavu da bi sutradan, u nedjelju, 26. ožujka, nakon što su otkriveni stravični zločini, policija do kasnih popodnevnih sati tragala za Tinom koji je u potjeri stigao do Zagreba. O zločinima koje je počinio, bila su upoznata još dvojica mladića koja ga nisu prijavila policiji te će zbog toga odgovarati pred sudom.

 

- Zbog toga je istražni zatvor nužan radi neometanog odvijanja postupka za kazneno djelo za koje je propisana dugotrajnog zatvora i kod kojeg su okolnosti počinjenja kaznenog djela posebno teške - navodi se u priopćenju DORH-a.

 

ŽDO u Šibeniku priveo je Šunjergu i dvojicu njegovih prijatelja koje se iz opravdanih razloga sumnjiči da su znali za ubojstava Tinovih roditelja koje je počinio, a da o tome nisu izvijestili policiju. Osim toga, objavljen je i tijek događanja u subotu, 25. ožujka, kad je 20-godišnji Tin presudio svojim roditeljima


- Postoji osnovana sumnja da je prvookrivljeni 20-godišnjak u popodnevnim satima 25. ožujka 2017. u Čistoj Velikoj obio sef smješten u obiteljskoj kući i iz njega uzeo očev pištolj te potom pozvao svog prijatelja, drugookrivljenog 20-godišnjaka da ide s njim u polje gdje su njegovi roditelji obavljali radove, na što je ovaj pristao ne znajući za njegove namjere. U vrijeme dok je prvookrivljenikova majka upravljala automobilom marke Citroen Saxo šibenskih registarskih oznaka pri povratku kući, osnovano se sumnja da je prvookrivljenik ispalio metak u majčinu glavu u predjelu potiljka uslijed čega je ona zadobila ozljedu (prostrjelna rana glave i mozga) od koje je odmah preminula - stoji u priopćenju DORH-a.

 

Nakon toga se, prema dostupnim informacijama, TIn uputio prema obiteljskoj kući i došao do garaže u koju je u međuvremenu iz polja stigao i njegov otac, pa je iskoristivši trenutak dok mu je otac bio okrenut leđima, s udaljenost od 30-tak centimetara od njegove glave, ispalio hitac u predjelu očeva potiljka nanijevši mu prostrjelnu ranu glave i mozga od koje je otac preminuo na mjestu događaja.


Drugom mladiću, Tinovom prijatelju prijeti zatvorska kazna od deset godina pa i teža budući da bi prijavom ubojstva znatno olakšano otkrivanje djela i počinitelja.

 

Iz kategorije: Vijesti