Datum objave: 27. Ožujak 2017

Monstruoznom ubojstvu u Čistoj Velikoj kumovala je droga, prijetnja odlaskom u komunu

Šibenik News
Šibenik News

Iako mještani Čiste Velike o ubijenim sumještanima, bračnom paru Marinu i Silvi Šunjerga, imaju samo riječi hvale, njihov sin, Tin Šunjerga, jedini osumnjičeni za njihovo stravično ubojstvo proteklog vikenda, nije koračao stopama svojih roditelja. Prema pričama, razlog zbog kojeg je Tin ubio svoje roditelje je droga, a okidač bila je prijetnja da će ga smjestiti u komunu. O čemu piše i Jutarnj list.

 

Pojedini Tinovi prijatelji i poznanici, kako doznajemo, jučerašnji dan, 26. ožujka, nakon što je istina izašla na vidjelo da je upravo 19-godišnji mladić ubio svoje roditelje, proveli su u nevjerici jer je Tin, navodno, bio šutljiv. Ali volio je izlaske, druženja i opijate. Sve to kombinirao je u subotu, 25. ožujka, nakon što je ubio roditelje. Nakon stravičnog zločina, Tin je izašao u noćni subotnji provod tijekom kojeg je prijateljima priznao što je učinio no nije ni pomislio na to da se sam preda policiji budući da je narednog dana trajala potraga za njim koja je pak stigla i do Zagreba.

 

Naime, kako piše Dušan Miljuš za Jutarnji list, Tin Šunjerga je tijekom bijega policiji u Mercedesu šibenskih tablica nakon ubojstva roditelja uspio stići sve do Zagreba, doznaje Jutarnji. Policija je odmah i u Zagrebu postavila taktičke timove jer su ustanovili da u Zagrebu ima rodbinu pa su očekivali da bi ih mogao potražiti.

 

Nakon dolaska do Zagreba cestom D-1 okrenuo se i krenuo nazad prema Vodicama. Na putu su bile postavljene policijske ophodnje i on je uspio proći dvije blokadne točke.

 

Međutim, obzirom da je bio naoružan policajci su samo dojavili kolegama njegovo kretanje, pa je vrlo brzo lociran u Tribunju. Uhićenje je prepušteno pripadnicima specijalne policije. U potjeri su bile angažirane snage Antiterorističke jedinice Lučko i splitske jedinice, u kojoj je radio i njihov kolega Marin Šunjerga.

 

Ubojica je tijekom bijega čak imao i nekoliko bliskih susreta s potjerom specijalnih snaga i uspio im je samo nakratko umaći sporednim cestama, ali je na kraju lociran. S obzirom na to da je pucao na policajce, oni su uzvratili vatru i pogodili automobil nakon čega su uhitili osumnjičenog i priveli ga u policijsku postaju.

 

Šibenska policija, osim Tina za stravična ubojstva svojih roditelja, sumnjiči još trojicu njegovih prijatelja da su znali što je učinio, ali da ga nisu prijavili policiji.

 

 

Naslovna fotografija: Facebook

 

Iz kategorije: Vijesti