Datum objave: 22. Ožujak 2017

Županija gubi i Stalnu službu Trgovačkog suda?! Župan Pauk tvrdi da čini sve što može da se to ne dogodi

Snježana Klarić
Snježana Klarić

Nakon što je Trgovački sud u Šibeniku otišao u Zadar čime smo dobili Trgovački sud u Zadru sa Stalnom službom u Šibeniku, Šibensko – kninska županija na pragu je da izgubi i to.


Kazao je tako župan šibensko – kninski, Goran Pauk koji je pisao ministru pravosuđa, Anti Šprlji, kako navodi, na prvu informaciju da bi se to moglo dogoditi eventualnom provedbom reforme u pravosuđu. Za pomoć da barem Stalna služba Trgovačkog suda ostane u Krešimirovom gradu obratio se i premijeru Andreju Plenkoviću.

 

- Napisao sam pismo ministru u kojem izražavam nezadovoljstvo ako se išta u tom dijelu ponovno planira. Pisao sam da ga molim, ako tako nešto postoji u glavama, da se odluke revidiraju, da imamo gospodarski rast u Šibensko – kninskoj županiji, da su teritorijalne podjele takve da bi svaka županija trebala imati Trgovački sud i da bi bilo tragično kad se dogodilo da se i ta Stalna služba preseli u Zadar – kazao je prvi čovjek Šibensko – kninske županije, ali i predsjednik Udruge županija Republike Hrvatske koji se suočava s mogućom degradacijom Županije ako se Trgovački registar zaista preseli na zadarsku adresu.


Dok se župan Pauk nada da do preseljenja Stalne službe u Zadar neće doći, priznaje da bi to bilo tragično jer bi to, među ostalim, značilo da bi poduzetnici za svaku, i najmanju potrebu, morali putovati u susjednu županiju.

 

- Ja se stvarno nadam da do toga neće doći. Naša želja je da ojačamo taj Sud jer u Stalnoj službi onog momenta kad se to dogodilo radila su tri ili četiri sudca. Prirodnim odljevom mi smo došli ili ćemo doći tijekom ove godine do jednog i mislim da to nije dobro - poručio je župan kojemu ovo nije najsvjetliji trenutak u desetoj godini na čelu Županije kojoj već sad nedostaje previše toga da bi izgubila još.

Iz kategorije: Vijesti