Datum objave: 21. Ožujak 2017

Slovenski Impol nastavlja ulagati u TLM, planira se modernizacija i investicija

Šibenik News
Šibenik News

Slovenska tvrtka Impol tek što je lani ponovno pokrenula proizvodnju Tvornici lakih metala (TLM) prošlu je godinu završila s 35 milijuna eura bruto dobiti, objavljeno je iz ureda proizvođača aluminija iz Slovenske Bistrice koja ne odustaje od šibenskog TLM-a. Štoviše, u Impolovoj strategiji TLM zauzima značajno mjesto.

.

Kako se navodi u priopćenju Uprave Impola, uz objavu poslovnih rezultata za 2016., prošla je godina bila poslovno uspješna, pri čemu je kompanija proširila svoju ponudu valjanih proizvoda i povećala kapacitete zahvaljujući startu hrvatske tvrtke-kćeri Impol-TLM, te najmu pogona posrnulog TLM-a u kojemu je proizvodnja obnovljena.

 

Kao velik proizvođač aluminijskih proizvoda i jedan od vodećih slovenskih izvoznika, Impol je lani imao 543 milijuna eura prihoda od prodaje, što je na razini prethodne godine.

EBITDA od 56,8 milijuna za 18 posto je premašila plan, a poslovne operacije u Hrvatskoj važan su dio strategije kompanije da u slijedećih deset godina gotovo udvostruči prihod - na jednu milijardu eura.

 

Da bi se proizvodni kapaciteti tople valjaonice u Šibeniku mogli iskoristiti u cijelosti, Impol u Šibeniku planira više modernizacija i investicija.

 

Direktor Impola Jernej Čokl kazao je da je kompanija nedavno uzela 40 milijuna eura kredita, kako bi u idućem razdoblju mogla financirati nove razvojne programe i povećani obujam proizvodnje, a lani je Impol još prije preuzimanje TLM-a uspješno izdao petogodišnje obveznice u visini od 50 milijuna eura.
 

Iz kategorije: Vijesti