Datum objave: 21. Ožujak 2017

Ministar Tolušić ponovno u akciji: Novim zakonom želi zaštiti domaće proizvode na policama stranih trgovačkih lanaca

Snježana Klarić
Snježana Klarić

Ministar poljoprivrede, Tomislav Tolušić ima poruku za sve one koji pokušavaju spriječiti donošenje Zakona o suzbijanju nepoštenih trgovačkih praksi što bi trebalo imati pozitivan učinak na hrvatske proizvode na policama stranih trgovačkih lanaca.


Tolušić je iskoristio društvenu mrežu Facebook da bi na njoj objavio fotografiju jednog od spornih ugovora između stranog trgovačkog lanca i domaćeg poljoprivrednog proizvođača.

 

- Na cijenu našeg proizvoda trgovac udara odnosno ucjenjuje našeg proizvođača s gotovo 80% rabata. Upravo zbog ovakvih pametnjakovića i uvodimo Zakon o suzbijanju nepoštenih trgovačkih praksi. Stvarno ne znam tko normalan misli da je 80% rabata na proizvođačku cijenu pošteno i normalno ponašanje. Nisu niti domaći trgovački lanci puno bolji, ali ovo je jedan od najružnijih primjera - kazao je ministar, uz poruku za kraj:


- I zato, koliko god se pojedini lobiji trudili spriječiti donošenje ovog Zakona (a sad mi je jasno zašto), mogu im samo poručiti da uzalud troše energiju. Bolje im je da počnu mijenjati ugovore i način poslovanja.

 

Tolušić je ovim potezom, odnosno najavom uvođenja novog zakona koji bi trebao štiti domaćeg poljoprivrednika, izazvao brojne komentare od onih pozitivnih preko skeptičnih do neizostavno negativnih.


- Borba za pravedniji položaj našeg Hrvatskog poljodjelca i proizvođača po svim pitanjima, treba biti u prvome redu. S boljim položajem, pokreće se i proizvodnja, a tako i bolji standard hrvatskih građana, zaustavlja iseljavanje i pustošenje zemlje, a posebice kod nas u Slavoniji. Dok god radite u tom smjeru imate podršku - jedan je od komentara stanovnika hrvatske ravnice.

Iz kategorije: Vijesti