Datum objave: 13. Ožujak 2017

Počelo uklanjanje benzinske s Vanjskog gdje Burić u budućnosti želi mali urbani trg

Šibenik News
Šibenik News

Naftna kompanija INA d.d. započela  jes operativnim pripremama za zatvaranjem i trajnim uklanjanjem objekta benzinske postaje Vanjski u Šibeniku. Radovi su započeli u jutarnjim satima u ponedjeljak, 13. ožujka.

 

- Izvršenjem nagodbe između Grada Šibenika i INA-e a u vezi s TEF-om stekli su se uvjeti za uklanjanjem objekta benzinske postaje na Vanjskom u Šibeniku, što smo i najavljivali. Grad Šibenik priprema raspisivanje javnog natječaja za arhitektonsko-urbanističko rješenje ovog prostora u samom središtu grada, a želja nam je da on postane mali urbani trg bez nove gradnje i većeg interveniranja u prostor. O potencijalnim rješenjima komunicirat ćemo i s građanima kako bismo zaista dobili rješenje koje je adekvatno za predviđeni prostor i koje će najbolje odgovarati okolnim stanovnicima -  istaknuo je gradonačelnik Željko Burić dodajući kako se prostor Vanjskog ne može promatrati izolirano već kao uređena cjelina, zajedno s područjem parka ispred crkve Gospe van Grada i Poljane kao centralnog gradskog trga. 

 

Na temelju projekta uklanjanja građevine izrađenog od strane INA-e, početak radova planiran je 15. ožujka 2017., a danas su započeli s premještanjem robe te iscrpljivanjem goriva. Tijekom izvođenja radova na snazi će biti privremena regulacija prometa u Ulici Ante Starčevića u Šibeniku.


 

Iz kategorije: Vijesti