Datum objave: 09. Ožujak 2017

Burak Baykan iz Dogus Grupe novi član Uprave Udruženja stranih ulagača u Hrvatskoj

Šibenik News
Šibenik News

Burak Baykan, regionalni direktor turske Doğuş grupe, novi je član Uprave Udruženja stranih ulagača u Hrvatskoj (FIC). Odlučeno je to na jučerašnjoj Glavnoj skupštini Udruženja održanoj u prostorijama Ine na kojoj su predsjednik Mladen Fogec i glavni tajnik Igor Zgrabljić predstavili rezultate rada u 2016.

 

Udruženje sada broji 35 članova što je dvostruko više nego u 2015. Izborom Baykanapristupila im je Doğuş grupa, jedan od najvećih investitora u Hrvatskoj koja je u sedam godina, koliko posluje u našoj zemlji, uložila više od 250 milijuna eura i otvorila 350 novih radnih mjesta, a očekuje se još 100 milijuna eura ulaganja.

 

Na Glavnoj skupštini je rečeno da je ostvareno niz uspješno realiziranih projekata koji su bili usmjereni promicanju konkretnih mjera za poboljšanje investicijske i cjelokupne poslovne klime u Hrvatskoj. Najavljen je i veliki investicijski skup na kojem će se predstaviti najbolji primjeri privlačenja stranih ulaganja zemalja iz regije, koji će se održati u lipnju ove godine i biti nastavak prošlogodišnjeg iznimno uspješnog ‘International FDI Foruma’ na kojem su predstavljene najbolje svjetske prakse u ovom području.

 

Raspravljalo se i o planovima ulaganja članica i o budućim projektima koji će biti usmjereni na izgradnju strateškog partnerstva s Vladom i ostalim institucijama Republike Hrvatske te poticanju mjera za daljnji razvoj stabilnog i predvidljivog regulatornog okvira te efikasnosti tijela državne uprave.

 

Izvor:Lider.media

Naslovna fotografija: Faceboook

Iz kategorije: Vijesti