Datum objave: 07. Ožujak 2017

Djelatnici Industrijsko - obrtničke škole na stručnom usavršavanju u Portugalu

Šibenik News
Šibenik News

U sklopu projekta „Expanding Horizons Through European Experinece 2“ Industrijsko-obrtničke škole Šibenik u okviru programa Erasmus+ financiranog iz fonda EU, profesorice Mirjana Škugor i Jelena Konjevoda te profesor Ivica Banovac s ravnateljem škole Zoranom Živkovićem proveli su tjedan dana na stručnom usavršavanju u Portugalu.


Tzv. job shadowing održavao se od 26. veljače do 5. ožujka.

 


- Nastavnici su se upoznali s portugalskim obrazovnim sustavom i načinom obrazovanja u strukovnim školama sličnog profila. Posjetili su pet strukovnih škola – EscolaProfissional de Braga (EPB), Escola Profissional Amar Terra Verde (EPATV), Escola Profissional de Gaia (EPG), Centro de Formação Professional da Indŭstria Metalûrgica e Metalomecãnica (CENFIM) i Instituto Politѐcnico de Viana do Castelo (IPVC), u kojima su se upoznali s opremljenošću škola i metodama rada. Zajedno s nastavnicima spomenutih škola razmijenili su iskustva iz struke i metoda poučavanja - poručuju iz šibenske srednje škole.

 

Novostečena iskustva nastavnici će implementirati u svoj budući rad.

 

 

Osim stručnog usavršavanja nastavnici su imali prigode posjetiti niz kulturnih i prirodnih znamenitosti u gradovima Braga, Porto, Viana do Castelo i Gumarães. 

Iz kategorije: Vijesti