Datum objave: 01. Ožujak 2017

Bernardić poručio iz Šibenika: U Hrvatskoj dolazi do nasilja koje već sutra može ugroziti djecu, a vlast ne reagira

Snježana Klarić
Snježana Klarić

Dajući podršku SDP-ovim kandidatima na predstojećim lokalnim izborima u Šibensko – kninskoj županiji, prvi čovjek hrvatskih socijaldemokrata, Davor Bernardić osvrnuo se na goruće teme u Hrvatskoj.


Govor mržnje, nasilje, nove mjere zapošljavanja, privatizacija HEP-a samo su neke od tema zbog kojih je Bernardić 'udario' po vladajućoj garnituri i to, praktički simbolično, s trga koji nosi naziv Republike Hrvatske.

 

Uz poruku da Hrvatskoj treba vratiti sigurnost, a radniku radno mjesto i plaću, Bernardić je optužio Vladu RH za – nedjelovanje.


- U ovim danima dok gledamo kako nasilje u Hrvatskoj raste, kako se provodi nad najslabijima, protiv drugih i drugačijih, protiv onih koji se ne mogu sami braniti, protiv djece, dok gledamo profašističke marševe po zagrebačkim trgovima, možemo reći da nesigurnost raste jer vlast u ovom trenutku ne reagiraju. I svi koji su ohrabreni, a ohrabreni su jer nema nikakve reakcije vlasti, provode ono što je najgore u Hrvatskoj, a to je nasilje koje već sutra može ugroziti djecu na putu od doma do škole – istaknuo je Bernardić, dirajući tamo gdje je svaki roditelj najslabiji – dijete.


No, malo tko će mu osporiti tvrdnju da se ne sankcioniranjem nasilja šalje poruka da je nasilje u Hrvatskoj – dozvoljeno.


- Diskriminacija ne smije biti dozvoljena. U Hrvatskoj povratak u 15. vijek nije dozvoljeno. u Hrvatskoj nije dozvoljeno provoditi politiku mržnje protiv drugih i drugačijih, politiku koja širi netoleranciju – poručio je Bernardić u ime svoje stranke.


Dotaknuo se novih mjera zapošljavanja prema kojima se brojnim trgovcima i trgovkinjama kao i blagajnicama tresu radne stolice pod guzicom jer nove mjere omogućavaju poslodavcu da ih zamjeni jeftinijom radnom snagom na račun države.

 

- Mladi ljudi, oni sa srednjom stručnom spremom, kojih je u Hrvatskoj 20 tisuća nezaposlenih, sad će raditi za 2.600,00 kuna potpuno na trošak države i uzet će u mnogočemu mjesto blagajnicama, prodavačicama i drugim zanimanjima srednje stručne spreme koje rade na određeno vrijeme. Radit će samo godinu dana jer im se želi zamazati oči i stvoriti dojam da sve u redu, a u Hrvatskoj je daleko od toga da je sve u redu – kazao je prvi čovjek socijaldemokrata.


Osvrnuo se na prodaju dijela HEP-a, odnosno njegovu privatizaciju, ali i na slučaj Podravke.


- Pokušava se na čudne načine kadrovirati po ponosu Hrvatske, po Podravci, po kompaniji koja treba štititi nacionalne interese i koja treba biti ponos po gospodarstvu i proizvodnji hrane. Nesigurna je u ovom trenutku i državna imovina – uvjerava Bernardić, dodajući da se premijer Plenković, kako kaže, ponaša kao šef statističkog ureda u istočnoj Njemačkoj.

 

- Tumači da je sve dobro, a pred njegovim očima događa se nasilje, događa se podrumsko kadroviranje, val netoleranciji, iseljavanja, gubitka radnih mjesta – stao je nabrajati šef oporbe skupljajući oružje za predstojeće izbore u svibnju.

 

 

Iz kategorije: Vijesti