Datum objave: 21. Veljača 2017

Anita Kovač i suprug deložirani iz kuće u Tribunju - tvrde da je to kriminal

Diana Ferić
Diana Ferić

Još jedna pokušaj deložacije Anite Kovač, bivše supruge legendarnog pjevača Miše Kovača i nekadašnje miss Jugoslavije te njezinog aktualnog supruga Vinka Gulina iz obiteljske kuće u Tribunju, u kojoj je i njihova pizzeriji San Antonio počeo je jutros u 10 sati, a deložirani su u ranim poslijepodnevnim satima kada su novinari i fotoreporteri koji su pratili taj događaj otišli.

 

Kada su u kuću stigli predstavnici šibenskog općinskog suda u njoj su bili Vinko Gulin i njihova odvjetnica Doris Košta, a Anita je, zbog zdravstvenih problema izostala. Nakon sat i pol stigla je hitna pomoć, vjerojatno zbog toga što joj se pogoršalo stanje. Gulin ističe kako je nedavno preboljela upalu pluća te da joj je oslabilo srce. Odvjetnica Košta je kazala novinarima da je sud odluku o prodaji kuće Anite Kovač na dradžbi donio na temelju krivotvorenih dokumenata te je podnijela kaznene prijave protiv sutkinje i jedne odvjetnice strane koja se predstavila kao oštećena, a zatražili su i izuzeće sutkinje Bagić i šibenskog općinskog suda.

 

 

Kuća je prodana na javnoj dražbi prije dvije godine. Kako neslužbeno doznajemo, kupac kuće je zagrebačka obitelj Grbeša koja je za nju platila oko milijun i 140 tisuća kuna, a prije dražbe sud je kuću procijenio na oko 500 000 eura. Kupac navodno nije platio ono na što se obvezao pa je prodana drugom ponuditelju za višestruko nižu cijenu. Neki susjedi su nam kazali kako je riječ o mutnim igrama i kako se kuća kupuje za jednog Tribunjca.

Vinko Gulin je novinarima kazao kako su kuću izgubili zbog kriminalnih radnja jedne javne bilježnice i odvjetnice iz Šibenika te da su kredit redovno podmirivali dok im nije sjela ovrha Talijana od kojeg su uzeli kadilac.

Anita Kovač i Vinko Gulin su 2002. godine digli kredit od oko milijun kuna kod Reifeissen zadruge koji su više-manje uredno vraćali dok se nije pojavio drugi problem. Navodno su za 10 000 eura kupili stari kadilac koji im služi kao štekat pizzerije i ostali vlasniku, jednoj talijanskoj tvrtki dužni. Ta je tvrtka ugašena. Ali je nakon toga podnijela tužbu za povrat novca i na temelju toga su postali prvi ovrhovitelj, a austrijska zadruga je drugi ovrhovitelj.
 

Iz kategorije: Vijesti