Datum objave: 13. Veljača 2017

Grad Šibenik prijavio lokaciju ex TEF-a na međunarodni arhitektonsko - urbanistički natječaj

Šibenik News
Šibenik News

Grad Šibenik prijavio je lokaciju bivše Tvornice elektroda i ferolegura (TEF) na međunarodni arhitektonsko-urbanistički natječaj Europan 14.  Natječaj je otvoren od ponedjeljka, 13. veljače, s ciljem da struka ponudi moguća urbanistička rješenja prostora TEF-a.

 

- Ostvaruje se ono što smo najavljivali i obećali šibenskoj javnosti. Otvoren je međunarodni natječaj putem kojeg će svi zainteresirani arhitekti mlađi od 40 godina moći izraditi idejno arhitektonsko-urbanističko rješenje za prostor TEF-a, najatraktivniji prostor grada Šibenika u budućnosti. Sve ovo ne bi bilo moguće da nismo riješili problem s INA-om, nakon 28 godina donijeli Generalni urbanistički plan kao strateški planski dokument te pokrenuli partnerski odnos s državom, odnosno Ministarstvom državne imovine - kazao je gradonačelnik Šibenika, Željko Burić.

 

Natječaji Europana provode se u dvogodišnjem ciklusu s unaprijed zadanom strateškom temom vezanom za kvalitetu života i stanovanja, a tema ciklusa Europan 14 je „Produktivni grad“. Predviđeno zaprimanje radova je kraj lipnja, a Ocjenjivački sud pristigle radove pregledat će i razmotriti u dva zasjedanja: u rujnu i u studenom 2017. godine.

 

Smisao ovog natječaja je da se na hrvatskoj i međunarodnoj sceni ispita kako analizom i planiranjem novih urbanih prostora osnažiti identitet šireg centra Grada Šibenika.

 

Dobrobit EURPANovih natječaja za stručnu i širu zajednicu u prvom redu je različitost promišljanja i ideja kojim mladi arhitekti na konkretnoj lokaciji vide temu natječaja, sve u cilju promicanja kulture urbanog življenja.

 

Europan podrazumijeva provedbu međunarodnog natječaja uz žiri sastavljen od domaćih i stranih stručnjaka te prezentiranje rezultata domaćoj i međunarodnoj javnosti.

 

Natječaj će biti objavljen na mrežnim stranicama Europana, Hrvatske komore arhitekata, Društva arhitekata Šibenik, Društva arhitekata Zagreb, Udruženja hrvatskih arhitekata, te u „Narodnim novinama“ i dnevnom tisku.

 

Za sve informacije vezane uz natječaj treba se obratiti Provoditelju natječaja :

Europan Hrvatska
c/o Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja
Republike Austrije 20, 10000 Zagreb.

Iz kategorije: Vijesti