Datum objave: 10. Veljača 2017

Premijer Plenković u radom posjetu Šibeniku: Prisustovat će 27. obljetnici HDZ-a u županiji i gradu

Šibenik News
Šibenik News

Hrvatska demokratska zajednica Šibensko - kninske županije i Grada Šibenika na današnji dan obilježava 27 godina postojanja. Svečana proslava održat će se u Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku, a programu će nazočiti premijer Vlade RH i predsjednik HDZ-a, Andrej Plenković te visoki stranački dužnosnici.

 

Prije središnjeg programa u Šibenskom kazaliištu s početkom u 17 sati, slavljenici i njihovi uzvanici položit će vijence ukod spomen obilježja smrtno stradalim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu.

 

Isto dana, nešto kasnije premijer Plenković održat će radni sastanak sa županom šibensko - kninskim, Goranom Paukom, zatim županom Splitsko-dalmatinske županije Zlatkom Ževrnjom te v.d. ravnateljem Regionalnog centra za gospodarenje otpadom Lećevica Tomislavom Šutom18.10 sati, u zgradi Županije.

 

Uz predsjednika Vlade bit će ministar zaštite okoliša i energetike Slaven Dobrović i državni tajnik u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike Ante Čikotić.

 

- Razgovarat će o Referentom centru za gospodarenje otpadom Lećevica. Vlada je na sjednici 5. siječnja ove godine prihvatila Plan gospodarenja otpadom od 2017. do 2022. godine. Donošenje Plana gospodarenja otpadom važan je preduvjet za korištenje sredstava iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija u ovoj financijskoj perspektivi, u kojemu je ukupno predviđeno oko 475 milijuna eura za financiranje sektora otpada. Plan omogućuje da se na kvalitetan način rješavaju pitanja gospodarenja otpadom te će pomoći u pogledu funkcioniranja već izgrađenih centara za gospodarenje otpadom, kao i onih čija je izgradnja u tijeku te oko izrada studija izvodljivosti za one koji tek slijede - obavještavaju iz ureda premijera.
 

Iz kategorije: Vijesti