Datum objave: 09. Veljača 2017

Šibenska bolnica bez novca fondova EU, ravnateljica Jakelić uvjerava da će uskoro dobiti šansu

Snježana Klarić
Snježana Klarić

Opća bolnica Šibensko – kninske županije nije među 12 bolnica kojima je dodijeljeno ukupno 574.898.608,13 kuna temeljem natječaja 'Poboljšanje isplativosti i pristupa dnevnim bolnicama i/ili dnevnim kirurgijama'.


Ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava s predstavnicima 12 bolnica potpisani su u srijedu, 8. veljače, a potpisivanju su prisustvovali ministrica regionalnog razvoja i fondova EU, Gabrijela Žalac, ministar zdravstva Milan Kujundžić, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije (SAFU) Tomislav Petric.


Kako je riječ o prvom krugu natječaja koji se financira iz Operativnog programa Konkurentnosti i kohezije 2014. – 2020., Sanja Jakelić, ravnateljica OB Šibensko –kninske županije, uvjerava nas kako će šibenska bolnica dobiti i svoj dio kolača iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

 

Šibenska bolnica našla se na listi bolnica, njih 28, koje se mogu prijaviti na natječaj no to nije stigla učiniti jer, prema riječima ravnateljice, kada se krenulo s natječajem 2013. godine, šibenska bolnica tada nije bila na tom popisu o čemu je Jakelić svojedobno izvijestila na sjednici Skupštine Šibensko – kninske županije.

 

- Uvršteni smo tek naknadno 2016. godine zbog čega nismo imali dovoljno vremena da se pripremimo za ovaj krug natječaja. Ostale bolnice imale su dvije godine vremena da se pripreme, naprave projekte i apliciraju se u prvoj turi. Ali bit će toga još jer natječaj traje do 2020. godine te ćemo se i mi aplicirati – kazala je Jakelić, dodajući da će to biti vrlo skoro.

 

Šibenska bolnica u svom projektu za natječaj 'Poboljšanja isplativosti i pristupa dnevnim bolnicama i/ili dnevnim kirurgijama' priprema projekt dnevne bolnice s naglaskom na oftalmologiju s obzirom na opseg posla koji se obavlja na tom odjelu, zatim za trafostanicu, ali i magnetnu rezonancu.

 

Jakelić, kako kaže, ne traži krivca što se šibenska bolnica tek u kolovozu 2016. našla na popisu bolnica koje zadovoljavaju uvjete pristupa natječaju jer kaže kako smatra da krivca nema te može samo nagađati koji splet okolnosti je doveo do kasnijeg uvrštavanja bolnice na popis jer u vrijeme raspisivanja natječaja i slaganja liste bolnica nije bila na čelu OB Šibensko - kninske županije.
 

Iz kategorije: Vijesti