Datum objave: 09. Veljača 2017

Dovršen projekt energetske obnove dječjeg vrtića Kućica vrijedan 1,4 milijuna kuna

Šibenik News
Šibenik News

Dovršen je projekt energetske obnove dječjeg vrtića „Kućica“ u Šibeniku vrijedan 1,4 milijuna kuna koji je sufinancirala EU iz Europskog fonda za regionalni razvoj te Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u iznosu od 851 tisuću kuna.


Gradska uprava predvođena gradonačelnikom Željkom Burićem u pratnji dogradonačelnika Danijela Milete te ravnateljice Javne ustanove dječji vrtić Šibenska maslina, Maje Gulin obišla je prostorije vrtića čija obnova nije prošla bez kritike javnosti, dijela roditelja koji nisu bili zadovoljni što im djeca pohađaju vrtić koji je zapravo - gradilište.

 

Srećom, obnova je prošla bez incidenata, a svi uključeni na radost mališana zadovoljno trljaju ruke.

 

- Jedan od glavnih ciljeva ove gradske uprave je podizanje kvalitete u svim gradskim vrtićima u Šibeniku kako bismo našim mališanima i njihovim tetama osigurali što ljepše mjesto za boravak. Sjajan primjer je i obnova dječjeg vrtića Kućica koji će odsad biti energetski učinkovitiji, a svakako planiramo nastaviti s energetskom obnovom i drugih javnih objekata u Šibeniku - riječi su gradonačelnika Burića.


- Kontinuirano ulaganje u predškolski odgoj, u budućnost naših malih Šibenki i Šibenčana, od izrazite nam je važnosti. Nakon razdvajanja gradskih vrtića u dvije ustanove, započeli smo s izgradnjom novih i obnovom postojećih vrtićkih objekata. Otvoren je vrtić Smilje na Jamnjaku, zatvoren neuvjetni vrtić Varoš, promijenjen je krov vrtića Šibenski tići, uspješno završen projekt obnove vrtića Kućica, a Grad Šibenik prijavio je na natječaj Ministarstva graditeljstva i projekt energetske obnove dječjeg vrtića Vidici - stoji u priopćenju gradske uprave.

 

- Ovo je samo jedan u nizu uspješnih projekata energetske učinkovitosti za kojeg je Grad Šibenik dobro napisanom prijavom dobio bespovratna sredstva FZOEU-a ili mjerodavnih ministarstava. Osim za dječji vrtić Kućica povukli smo 900 tisuća kuna za modernizaciju gradske javne rasvjete, 1,4 milijuna kuna za obnovu sportske dvorane Baldekin, 524 tisuće kuna za obnovu sportskog objekta Miminac te 200 tisuća kuna za učinkovitiju rasvjetu u osnovnoj školi Jurja Dalmatinca - podsjetio je zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta.

 

Objekt dječjeg vrtića Kućica izgrađen je 1972. godine te se od tada nije obnavljao. Projektom je obuhvaćena obnova fasade objekta, ugradnja 14 novih, energetski učinkovitijih, prozora, uklonjena je nestabilna nadstrešnica te su ugrađeni termostatski ventili na postojeća ogrjevna tijela.

 

Dječji vrtić Kućica broji ukupno 184 korisnika uključujući osoblje.
 

Iz kategorije: Vijesti