Datum objave: 08. Veljača 2017

Zahvaljujući registru 'Ne zovi', preko 2 tisuće građana riješilo se dosadnih poziva i poruka trgovaca

Šibenik News
Šibenik News

Tijekom sedam dana otkako je u operativni rad pušten Registar za zaštitu potrošača 'Ne zovi', 2.100 korisnika zabranilo je pozive i sms-ove trgovcima u Hrvatskoj.

 

Registar je djelo Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, 'lansiran' je 31. siječnja ove godine, a propisan je Zakonom o zaštiti potrošača za čiju je provedbu nadležna tržišna inspekcija pri resornom Ministarstvu.

 

'Ne zovi' vodi Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM). Ne provjeri li trgovac registar i nazove li nekog tko se prijavio u registar, mogao bi platiti novčanu kaznu u iznosu od 10.000 do 100.000 kuna.

 

Slične registre imaju neke druge zemlje Europske Unije poput Grčke, Italije, Njemačke te Velike Britanije na izlazu iz Unije.

 

U registar se mogu upisati svi potrošači (fizičke osobe) koji su ujedno i korisnici telefonskih usluga, što uključuje fiksni i mobilni telefon te SMS i MMS poruke koji će se tako riješiti napornih telefonskih poziva obično u krivo vrijeme.

 

Upis ili ispis broja može tražiti samo potrošač koji je ugovorio uslugu na pojedinom telefonskom broju. Upis u registar je besplatan, a vlasnik broja treba ispravno ispuniti propisani obrazac zahtjeva i predati ga svom telekomunikacijskom operatoru.

 

Zahtjev se može dostaviti operatoru na najmanje tri načina: osobnom dostavom u poslovnici operatora, poštom ili putem elektroničke pošte s adrese koja je prethodno provjerena i registrirana pri operatoru kao adresa elektroničke pošte korisnika telefonskog broja.

 

Operator će provjeriti valjanost zahtjeva i temeljem njega, u roku od najviše sedam dana, upisati broj u registar.

 

Predviđena je nadogradnja Registra kako bi postao dio sustava e-Građani, odnosno građani će u budućnosti moći sami regulirati status svojih brojeva u registru, bez telekomunikacijskih operatora kao posrednika.
 

Iz kategorije: Vijesti