Datum objave: 27. Siječanj 2017

Nakon AFP-a, o šibenskoj sramoti piše i Yahoo, Pauku žao što su organizatori povukli izložbu

Snježana Klarić
Snježana Klarić

Ni na Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta 27. prosinca župan šibensko - kninski, Goran Pauk baš kao ni gradonačelnik Šibenika, Željko Burić nema što za kazati na temu uklanjanja putujuće edukativne izložbe 'Anna Frank: Prošlost za sadašnjost' iz prostora Tehničke škole u Šibeniku. 

 

Vijest o događanjima u Tehničkoj školi obilazi svijet.  Šibenik je prikazan kao grad čiji stanovnici ne trpe povijesnu istinu koja ne odgovara interpretaciji najglasnijih pojedinaca poput ravnatelja Tehničke škole, Josipa Belamarića. O micanju izložbe istog dana kada je i otvorena pisala je jedna od najvećih novinskih agencija na svijetu AFP, a na upit da iskažu svoj stav na spomenutu temu jer se trenutačno događa promocija Šibenika u svijetu za koju nitko neće dobiti nagradu župan Pauk ukratko se osvrnuo, dok gradonačelnik Burić još uvijek nije. 

 

- Svojim dolaskom na izložbu župan Goran Pauk je izrazio zadovoljstvo što je izložba „Anne Frank – povijest za sadašnjost“ došla u Šibenik. Žao mu je što je izložba od strane organizatora povučena. Šibensko-kninska županija i njezin upravni odjel za prosvjetu ni na koji način nisu sudjelovali u pripremi izložbe. Sa organizatorima je sve dogovarala Tehnička škola, a za sporne panoe župan nije znao ni prije ni nakon izložbe, niti ih je vidio - stoji u odgovoru Ureda župana s potpisom v.d. pročelnice, Senke Bilać. 

 

Župan panoe nije mogao ni vidjeti kad isti nisu bili ni izloženi. 

 

Dok čekamo na eventualni odgovor gradonačelnika Burića, dodajmo da je o naprasnom prekidanju tijeka izložbe u Šibeniku pisao i Yahoo čime se nastavlja sramoćenje po stranim medijima. Na turiste židovske vjeroispovijesti ove sezone možemo zaboraviti. 

 

Ravnatelj Belamarić u nedavnom telefonskom razgovoru za Šibenik News kazao je kako nema namjeru dati otkaz jer smatra da nije učinio ništa loše no drugačijeg mišljenja su članovi Foruma mladih SDP-a Šibensko - kninske županije koji su, nakon najave, pokrenuli online peticiju da se ravnatelj makne s pozicije prvog čovjeka srednje škole. 

 

 

 

 

Iz kategorije: Vijesti