Datum objave: 26. Siječanj 2017

VIDEO: Krka Nocturno time laps - video koji oduzima dah!

Šibenik News
Šibenik News

U povodu 32. rođendana Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ javnosti je predstavila novi spektakularni trominutni video u time lapse tehnici. Brojni sudionici rođendanskog predstavljanja u Gradskoj knjižnici „Juraj Šižgorić“ Šibenik s oduševljenjem i pljeskom pozdravili su novi video uradak Nocturno koji prikazuje Krku u svoj svojoj ljepoti.

 

Autori ovog promotivnog videa su Mario Romulić i Dražen Stojčić, dok je Ana Rucner prekrasne prizore Krke popratila osebujnom izvedbom na violončelu.

 

Za potrebe filma isproducirano je oko 220.000 fotografija, a u filmu ih je upotrijebljeno oko sedamdeset tisuća. Materijal je sniman u svim godišnjim dobima tijekom tri godine, a za obradu fotografija utrošeno je šest mjeseci rada.

 

Zanimljivo je istaknuti da su sve fotografije snimljene po noći, korištenjem isključivo mjesečeve svjetlosti, kako bi se prikazala rijeka Krka, neopterećena i sama u tišini, pod okriljem noći obasjana zvijezdama. U njemu se surovi krš i životvorna voda sjedinjuju u skladnu cjelinu te bez daha ostavljaju sve koji ga pogledaju i potiču zaljubljenike u prirodu i Krku, i sve buduće posjetitelje, da Krku još više zavole i ljube.

 

Time lapse je tehnika dobivanja video uratka nastalog od niza snimljenih fotografija u određenom intervalu koji ostavlja dojam ubrzanog protoka vremena. Dvanaest minuta je potrebno kako bi se dobile dvadeset i četiri noćne fotografije u time laps tehnici koje rezultiraju jednom sekundom videa.
 

Video

Iz kategorije: Vijesti