Datum objave: 20. Siječanj 2017

Šibenski vatrogasci dirljivim riječima oprostili se od kolega stradalih u Teheranu

Snježana Klarić
Snježana Klarić

Od tridesetak vatrogasaca, koliko ih se smatra poginulim prilikom urušavanja zgrade u Teheranu, oprostili su se i članovi Javne vatrogasne postrojbe Šibenik. Šibenski vatrogasci od svojih su se kolega na istoku Zemlje oprostili prigodnim riječima na društvenoj mreži.

 

- Danas je VATROGASNA OBITELJ ostala bez 30 anđela koji su svoje živote položili da bi spasili unesrećene u velikom požaru, te kasnije i rušenju nebodera u glavnom gradu Irana, Teheranu. Iranskim kolegama izražavamo našu sućut. "Za njih se pomoli, nek' nam braća znaju / HEROJI SE NIKAD NE ZABORAVLJAJU"!!! - poručili su šibenski vatrogasci.

 

Zgrada koja je oduzela najmanje trideset života urušila se nakon požara koji je, prema nekim navodima, izazvao kratki spoj u električnim kabelima. Riječ je o najstarijoj zgradi u Teheranu, Plasco Building izgrađenoj 1962. godine, u kojoj su se nalazile trgovački centri i manje trgovine.

 

Stanovnici Plasca evakuirani su netom pred urušavanje zgrade u kojoj se u tom trenutku nalazilo nekoliko desetaka vatrogasaca koji su se borili protiv vatre.

 

 

Naslovna fotografija: Reuters

Iz kategorije: Vijesti