Datum objave: 18. Siječanj 2017

Popravlja se stanje na terenu: Kućanstva u Dalmatinskoj zagori još uvijek bez vode

Šibenik News
Šibenik News

Iz Vodovoda i odvodnje d.o.o. u Šibeniku obavještavaju o kvarovima u vodoopskrbnom sustavu Šibensko - kninske županije prouzročenih niskim temperaturama te navode da je u većem dijelu županije uspostavljena normalna vodoopskrba osim u pojedinim dijelovima Dalmatinske zagore u kojima neka kućanstva zbog zamrznutih cijevi još uvijek nemaju vodu.


Na području od Žaborića do Ražnja radnici su pregledali 90 posto terena, promijenili 40-tak vodomjera, a pretpostavlja se da će ih, nakon prijave potrošača koji ne borave na tom području, biti još 200- tinjak.  Na području Vodica, Srime, Tribunja i Murtera promijenjeno je cca 70 vodomjera uslijed puknuć, a očekuje se još 200-tinjak. Na području Jadrije , Zlarina, Prvića i Zatona promijenjeno je 30- tak vodomjera.


Na području Stankovaca 10-tak, u Kistanjama i Đevrskama radnici Vodovoda promijenili su 50-tak vodomjera i očekuju još 20-tak a na području Promine promijenjeno je 90 a sigurno će ih biti preko 200. Na širem području grada Šibenika do danas je zbog puknuća promijenjeno 200 vodomjera.


Najteže je stanje u Dalmatinskoj zagori gdje je uslijed niskih temperatura došlo do puknuća velikog broja vodomjera. Radnici Vodovoda dosad su promijenili 300-tinjak i očekuju još znatan broj nakon porasta temperature. Poneka kućanstva još uvijek nemaju vode. Znatan je i broj onih koji ne žive na tom području pa im je voda u šahtu samo zatvorena, a u sustavu zaleđena.


U svakom slučaju stanje je puno bolje, ekipe su na terenu i nema većih problema, ali bez obzira na poboljšanje i dalje vrijedi uputa potrošačima da zaštite vodomjere kako bi se izbjegli nepotrebni troškovi.

Iz kategorije: Vijesti