Datum objave: 12. Siječanj 2017

Obitelj, rodbina, prijatelji, Šibenik i Jadrija opraštaju se od Zlatka Štrbinića Šone

Šibenik News
Šibenik News

Preminuo je Zlatko Štrbinić Šona, čovjek koji će u mnogočemu nedostajati ne samo svojoj obitelji, rodbini i prijateljima, već cijelom Šibenik i omiljenoj mu Jadriji. Bio je uspješan poduzetnik no mnogi sugrađani kako oni u Krešimirovom gradu tako i na gradskom kupalištu pamtit će ga kao neprikosnovenog zaljubljenika u rodni kraj za čiju se dobrobit nije libito prihvatiti društveno korisnog angažmana. 

 

Osnova je i sportsko društvo Jadrija, obranio omiljeno kupalište i vikend odredište od apartmanizacije, potaknuo je zaštitu tamošnjih kabina. Politika mu nije bila prvi izbor, ali kad je svoj angažman odlučio pojačati političkim djelovanjem učinio je to preko udruge Šibenski građanski forum zajedno s Emilom Guberinom. 

 

I bili su uspješni. Ostavili su trag, njegove riječi odjeknule su kako Gradskim vijećem gdje su imali dva mandata tako i šibenskim ulicama i tvrđavama. Zlatko Štrbinić Šona otišao je zauvijek, ali samo tijelom, njegov duh i njegova ljubav prema rodnom gradu koju je nesebično pokazivao i dijelio s drugima držat će zauvijek u mislima onih koji ostaju nakon njega da baštine njegovo nasljeđe i nastave njegovim putem zaštite grada, kraja u kojem su rođeni da ga čuvaju onako kako je on to radio. 

 

Posljednji ispračaj zaslužnog šibenskog sina bit će idućeg tjedna, a posljednje počivalište Zlatka Štrbinića Šone bit će groblje svete Ane. Počivao u miru!

Iz kategorije: Vijesti