Datum objave: 11. Siječanj 2017

SDP -ovci pozvali vijećnike da ne nasjedaju na, kako kažu, prevaru oko benzinske crpke na rivi

Diana Ferić
Diana Ferić

Vijećnici SDP –a u Gradskom vijeću Šibenika kao i predsjednik gradske organizacije te stranke i saborski zastupnik Franko Vidović ni u kom slučaju ne prihvaćaju da se tehničkom greškom u postojećem GUP-u Grada Šibenika nije ucrtana benzinska crpka na rivi i to smatraju podvalom vladajućih, kako su kazali na današnjoj konferenciji za novinare. Vidović je na kraju pozvao sve vijećnike da ne nasjedaju na tu prevaru, a ravnatelja Županijske lučke uprave Željka Dulibića da odmah poništi raspisani natječaj za dodjelu koncesije za tu crpku jer je napravi kardinalnu grešku – u natječaju se ne spominje zemljišna čestica na kojoj se ta pumpa nalazi.

 

Ivan Rajić je istaknuo kako je postojeći GUP donesena sukladno Strategiji razvoja Grada Šibenika i da su izrađivači postupili u skladu s njom te da se tu nema što mijenjati. Anita Jakšić je ustvrdila kako u zemljišnim knjigama uopće nije formirana parcela za koju se daje koncesija za pumpu te da je na tom mjestu ucrtana željeznička pruga.

 

O problemu s pokušajem zadržavanja benzinske crpke na postojećem mjestu na rivi, ispred lokacije na kojoj bi se trebao graditi luksuzni hotel očitovao se i vijećnik u GV –u i bivši gradonačelnik Šibenika dr. Ante Županović. „U mom mandatu donesena je Strategija razvoja Grada Šibenika u izrade koje su sudjelovali brojni građani i sva šibenska pamet. Taj je dokument jednoglasno usvojilo Gradsko vijeće. U njoj nema benzinske pumpe jer je zaključeno da to koči razvoj grada. Ta pumpa kao i ona na Vanjskom uvijek su tretirane kao neuralgične točke . Interes Grada i naših građana je da one tu ne budu i tko to sada želi mijenjati“, upitao je Županović.

 

Franko Vidović je napomenuo kako se sutra, na Izvanrednoj sjednici Gradskog vijeća neće raspravljati o tehničkim greškama ili izmjenama GUP –a nego o razvoju grada Šibenika i da javnost toga mora biti svjesna. „Dao sam si truda i pročitao tekstualni dio GUP –a u kojem se ta benzinska crpka ne spominje. U članku 70., kada se govorio o djelatnostima koje se mogu obavljati u šibenskoj luci za javni promet spominje su i Duboka pa čak i dizalice u luci, ali ne i benzinska crpka na rivi. Ako je zaista riječ o tehničkoj grešci i slučajnom neucrtavanju markice za pumpu zašto se ne spominje u tekstualnom dijelu. ovo što radi gradonačelnik Burić je pogrešno i to otvara nekoliko pitanja od formalno pravnih do toga kako je ravnatelj Lučke uprave Željko Dulibić u rujnu 2016. godine mogao znati da je pumpa samo izostavljena zbog greške i raspisati koncesiju kada u GUP –u nema te pumpe“, upozorio je Vidović. Otvorio je i pitanje zbog čega je gradonačelnik Željko Burić potpisujući Ugovor s Inom preuzeo obavezu isplate 4 milijuna kuna za tu pumpu koja nema veze sa zemljištem TEF –a koje je bilo predmet tog ugovora.

 

„Šibenik je krenuo putem turističkog razvoja i to je naše opredjeljenje iako imao i onih koji misle da bi bilo bolje da smo krenuli u razvoj proizvodnih djelatnosti na Podima, ali tako je kako je. Ta benzinska crpka na rivi koči taj razvoj. Za nju će se godišnje dobiti oko 250 000 kuna prihoda,a toliko bi se zaradilo od priveza pet šest mega jahti za dvadesetak dana“, zaključio je Vidović s riječima: „Tko su oni da sada izmišljaju jedan novi svemir?“
 

Iz kategorije: Vijesti