Datum objave: 09. Siječanj 2017

Muke po Vodovodu i Šibenčanima: U dva dana prijavljeno pedesetak puknuća cijevi

Snježana Klarić
Snježana Klarić

Djelatnici Vodovoda i odvodnje d.o.o. iz Šibenika od 7. do 9. siječnja zaprimili su pedesetak prijava svojih potrošača o puknuću cijevi u vodovodnom šahtu uslijed niskih temperatura, doznajem od Anite Vlaić, iz ureda direktora Vodovoda.


Zbog puknuća ili smrzavanja cijevi na niskim temperaturama zraka brojna kućanstva u Šibeniku nisu imala vode, a trošak popravaka financirat će gradska tvrtka.

 

-Popravke navedenih kvarova u vodovodnom šahtu obavlja Vodovod na vlastiti trošak budući da kao Isporučitelj sukladno Pravilniku o općim i tehničkim uvjetima vodnih usluga, upravlja i održava sustav javne vodoopskrbe do vodomjernog okna, uključivo i vodomjerno okno kao posljednje mjesto isporuke – navodi Vlaić.

 

Iz Vodovoda napominju kako su još 2. siječnja poslali obavijest o postupcima koje bi trebalo poduzeti kako bi se spriječila šteta koja bi nastala kao posljedica mogućeg smrzavanja cijevi.

 

Ukoliko niste pročitali upute šibenske firme kako tijekom dana i noći u minusima sačuvati cijevi pa samim time osigurati svoj dom da se ne ostane bez pitke vode, ponavljam tekst s uputama kako zaštititi cijevi od puknuća, a dom od nestašice vode. Klik na - ZIMA.
 

Iz kategorije: Vijesti