Datum objave: 23. Prosinac 2016

Gradu Šibeniku priznanje portala gradonačelnik.hr za doprinos na području rodiljnih naknada

Šibenik News
Šibenik News

Portal Gradonačelnik.hr dodijelio je Gradu Šibeniku službeno priznanje za izniman doprinos na području rodiljnih naknada kojim ga svrstava u Top 10 gradova po analizi proračuna za 2015. godinu.

 

- Ponosan sam i sretan zbog još jednog priznanja koje je stiglo u naš grad. Dodatno me veseli što se ovo priznanje odnosi na naše najmlađe, odnosno na skrb koju vodimo prema rodiljama i šibenskim obiteljima - kazao je gradonačelnik Grada Šibenika dr. Željko Burić.

 

Priznanje Gradonačelnik.hr-a dodjeljuje se najboljim gradovima koji se nalaze u Top 10 prema analizi različitih proračunskih stavki od strane tima Gradonačelnik.hr-a.

 

- Cilj nam je nagraditi one gradove koji predstavljaju uspješno lice lokalne politike - poručili su iz Gradonačelnik.hr-a čestitajući Gradu Šibeniku na ostvarenim dostignućima.

 

Grad Šibenik za prvorođeno dijete izdvaja 1.200 kuna, za drugorođeno dijete 1.400 kuna, a za trećerođeno i svako daljnje dijete 21.000,00 kuna koje se isplaćuje u jednakim godišnjim obrocima tijekom sedam kalendarskih godina. Korisnicima rodiljnih naknada Grad Šibenik izlazi ususret i što se tiče samih kriterija za ostvarivanja prava na novčanu pomoć, tj. dovoljno je da je jedan roditelj državljanin Republike Hrvatske te da ima prijavljeno prebivalište na području grada Šibenika neprekidno samo godinu dana prije rođenja djeteta, a drugi roditelj može imati prijavljeno prebivalište u trenutku predaje zahtjeva za novčanu pomoć.
 

Iz kategorije: Vijesti