Datum objave: 22. Prosinac 2016

Županijska skupština :Petrina:"Dokurčili ste mi!",Dujić:"Bezobrazan si i politički mrtav!"

Diana Ferić
Diana Ferić

Bez duela i međusobnih optužaba između nezavisnog vijećnika Stipe Petrine i predsjednika Županijske skupštine Šibensko - kninske županije Nediljka Dujića nije prošla ni današnja, posljednja sjednica u ovoj godini.


Započeo ga je svojim istupila Stipe Petrina, koji je vodstvu županije i skupštine rekao da "laprdaju", da omalovažavaju sve koji misle drukčije od njih, a da nisu sposobni skupiti kvorum u vlastitim redovima te da prodaju maglu i demagogiju te je na kraju zaključilo da mu je to sve to, kako je kazao, dokurčilo. Prozvao je i neke vijećnike da sve to podržavaju jer se "prodaju za 200 kuna".


Ovog puta je povod bilo to što u 20 dana nije dobio službeni odgovor na jednostavno pitanje je li šest parcela na poluotoku Raduča dio naselja Primošten ili nije za što je prozvao i Damira Lučeva, ravnatelja županijskog Zavoda za prostor kojeg je također iznervirao pa mu je odgovarajući kako je to dio naselja, ali je zelena zona pa na njima nije moguće graditi kazao i kako on to sve zna te da ima problem zbog toga što je mnogima puno toga obećao, a ne može ispuniti.

Petrina je na to kazao kako odgovorno tvrdi da ga je Lučev ucjenjivao kako ono što Županija želi mora ući u Prostorni plan ili neće ući ono što Primošten želi i na što ima pravo. Dodao je i  kako Županija, bez suglasnosti Općine Primošten nema pravo određivati namjenu prostora u naselju Primošten i da je to nedopustivo s čim se na kraju složio i Dujić.


No međusobno su se najžešće prepucavali Petrina i Dujić. Petrina je u jednom trenutku aludirao na Dujića da je vojni dezerter i da je u Domovinskom ratu bio dio, kako je to nazvao Solaris bojne dok je ona ratovao u skradinskom zaleđu. Dujić mu je na to odgovorio kako priča bedastoće i da je bezobrazan želeći na sebe privući pažnju javnost jer je političku mrtav za razliku od njega koji je dobio i saborski mandat. Petrina je na to odgovorio kako mu je to uspjelo kao "dijelu čopora" te da je i on na takav način ušao u Sabor. Dujić mu je na primjedbe o njegovoj ulozi u

Domovinskom ratu kazao kako je on kao policajac u ratu proveo 1 335 dana. U tijeku tih prepucavanja koja nisu imala veze s temama sjednice vijećnici SDP -a su izašli iz dvorane, a Nediljku Dujić je Jadranki Blaće dok je izlazi kazao kako ga ne čudi što ne želi slušati o Domovinskom ratu "kada ionako u to vrijeme nije bila u Hrvatskoj".  

Iz kategorije: Vijesti