Datum objave: 21. Prosinac 2016

Grad i Županija bez božićnice, TZ grada isplaćuje gotovo 2 tisuće kuna, Zelenilo tisuću

Snježana Klarić
Snježana Klarić

Kraj je godine. Bliži se Božić, radnici priželjkuju božićnice. Pojedini šefovi bit će široke ruke, pojedini neće. Te sreće da dobiju božićnicu neće biti djelatnici gradske uprave  te zaposlenici gradskih ustanova koje su u sastavu gradske riznice poput muzeja, knjižnice ili kazališta.

 

Kako doznajemo iz Ureda gradonačelnika Željka Burića, gradska uprava i spomenute ustanove neće isplaćivati božićnicu, ali to nije ovogodišnja novost budući da za božićnicu ne znaju zadnjih nekoliko godina. Dobrih djela iz gradske uprava će biti pa tako i ove godine spremaju odojak za korisnike Caritasove Pučke kuhinje.


Djelatnici dviju gradskih tvrtki koji čine praktički nedjeljiv dio naše svakodnevice bit će nešto bolje sreće. Ili barem jedna od njih.

 

- Svake godine isplaćujemo božićnice pa nema razloga da tako ne bude i ove godine. Meni je radnik uvijek na prvom mjestu i radnik mora dobiti svoje bez obzira na manje financijske probleme – tvrdi Siniša Burić, direktor tvrtke Zelenilo d.o.o.

 

Tako će zaposlenici Zelenila dobiti po tisuću kuna božićnice.


Njihove kolege iz gradske tvrtke Gradska čistoća d.o.o. još se uvijek lagano frigaju na vatri.


- Još nismo odlučili što ćemo. Čekamo kraj godine pa ćemo vidjeti – kaže nam Novica Ljubičić, direktor Čistoće.

 

Prema njegovim riječima šanse da radnici na kraju godine dobiju božićnicu su 50:50. S druge strane, Turistička zajednica grada Šibenika na čelu s direktorom Dinom Karađolom pripremila je blagdansku nadopunu plaća i to u lijepom iznosu.

 

- Mi svake godine isplaćujemo pa ćemo i ove. Bit će oko 1.500 kuna plus 400 kuna u bonovima - kaže Karađole.

 

Baš kao ni Grad Šibenik, ni Županija šibensko – kninska neće isplaćivati božićnice jer sredstva nisu osigurana kad je trebalo.

 

- Na veliku žalost svih naših djelatnika, ove godine neće biti božićnica jer prilikom planiranja proračuna za ovu godinu, božićnice nisu uvrštene. Kad je na nivou države odlučeno da božićnica neće biti, nama je došao sličan naputak – govori Senka Bilać, v.d. pročelnica Ureda župana Gorana Pauka.
 

Iz kategorije: Vijesti