Datum objave: 15. Prosinac 2016

Konačno i u Šibeniku projekt za rad s nadarenom djecom, samo ako prođe na natječaju

Diana Ferić
Diana Ferić

Projekt „Na krilima darovitosti“, namijenjen radu s darovitom djecom od 1. do 4. razreda, prijavio je Grad Šibenik na poziv Ministarstva znanosti i obrazovanja po nazivom „Poticanje rada s darovitom djecom i učenicima na predtercijarnoj razini“.
Partneri na projektu su pet osnovnih škola sa šibenskog područja koje su ispunile zadane kriterije - OŠ Meterize, OŠ Juraj Šižgorić, OŠ Tin Ujević, OŠ Brodarica, Katolička OŠ te dvije udruge iz Šibenika- Mladi u EU i Prudentia.

 

Ukupna vrijednost projekta je oko 751 000 kuna, a za njega se u potpunosti mogu dobiti bespovratna sredstava iz i to 85 posto iz Europskog socijalnog fonda i 15 posto iz državnog proračuna.
„Primarni cilj projekta je jačanje kompetencija učitelja i stručnih suradnika za poticanje razvoja kod darovite djece i učenika u osnovnim školama. Tendencija projekta obuhvaća prepoznavanje darovitih učenika, izradu i provođenje individualiziranih programa rada te novih metoda i oblika rada, praćenje i poticanje darovitih učenika", kaže zamjenik gradonačelnika Nikica Penđer.

 

„Procjena je da će se ovim pozivom financirati samo deset projekata u cijeloj državi jer se ukupno dodjeljuje 10 milijuna kuna, a mi se nadamo da će među njima biti upravo naš projekt“, zaključio je Penđer.
 

Iz kategorije: Vijesti