Datum objave: 09. Prosinac 2016

Ivica Poljičak podnio ostavku, ovlasti predao Anti Rakiću

Šibenik News
Šibenik News

Državni tajnik u Ministarstvu kulture Ivica Poljičak podnio ostavku na dužnost predsjednika Gradskog vijeća Grada Šibenika te je svoje ovlasti predao dosadašnjem potpredsjedniku Anti Rakiću.

 

Kako neslužbeno doznajemo, na mjesto predsjednika Gradskog vijeća mogla bi biti izabrana ili Anita Škugor Kodžoman ili Damir Lučev.


Ivica Poljičak, od ovoga tjedna imenovani državni tajnik u Ministarstvu kulture, podnio je ostavku na dužnost predsjednika Gradskog vijeća Grada Šibenika i stavio mandat gradskog vijećnika u mirovanje. Zakon o lokalnim izborima navedene dužnosti definira kao nespojive. U skladu sa Statutom Grada Šibenika Poljičak je odredio potpredsjednika Gradskog vijeća Antu Rakića da ga zamjenjuje, za koje vrijeme potpredsjednik ima prava i dužnosti predsjednika.


 - Imenovanje državnim tajnikom u Ministarstvu kulture doživljavam kao priznanje mom dugogodišnjem profesionalnom i javnom djelovanju te istodobno kao priznanje Šibeniku. U Zagreb na novu dužnost ne idem da bih otišao iz Šibenika, već vjerujem da ću i u Zagrebu moći doprinijeti Krešimirovu gradu - izjavio je Poljičak u povodu imenovanja.


Dr.sc.Ivica Poljičak po struci je sociolog, profesor na Veleučilištu Šibenik, u kontinuitetu politički aktivan, obnašao dužnost zamjenika gradonačelnika Grada Šibenika u mandatu 1997.-2001.g., potom dužnost predsjednika Gradskog vijeća u periodu od 2004.-2009.g, te od 2013. do 2016. godine. Poznat je i kao zaljubljenik u Šibenik te stručnjak za šibensku baštinu, osobito za povijesnu gradsku jezgru.


Na trajnom radu i zalaganju za Šibenik Poljičku je zahvalio gradonačelnik Željko Burić.

- Poljičak je dugogodišnjim predanim radom za naš grad ostvario broje rezultate i zaslužio poštovanje kolega i svih naših sugrađana. Drago nam je što je njegovo djelovanje u struci, kao i javno djelovanje prepoznato i vjerujemo da će na novoj poziciji nastaviti jednako kvalitetno i profesionalno doprinositi razvoju Šibenika, kao i cjelokupne hrvatske kulture - izjavio je gradonačelnik uputivši čestitku Ivici Poljičku na novoj dužnosti.
 

Iz kategorije: Vijesti