Datum objave: 06. Prosinac 2016

Pokrenuta kampanja za prvi kafić u Hrvatskoj čiji su djelatnici osobe s Downovim sindromom

Šibenik News
Šibenik News

U ponedjeljak, 5. prosinca, Udruga Bubamara iz Vinkovca pokrenula je crowdfunding kampanju čiji je cilj otvoriti prvi kafić u Hrvatskoj koji će zapošljavati osobe s Downovim sindromom – Buba Bar.

 

Vinkovačka Udruga brine o preko 1.400 osoba s invaliditetom u Vukovarsko-srijemskoj županiji, zapošljava oko 245 osoba, te je uspješno aplicirala i realizirala preko 80 projekta.

 

Dio sredstava za opremanje Buba bara osigurao je HEP, a dio se planira osigurati  kroz kampanju na crowdfunding platformi INDIEGOGO. Otkako je kampanja započela prikupljeno je trideset posto od ukupnog iznosa, odnosno planiranih 10 tisuća dolara. 

 

- No, to je samo prvi cilj i dovoljno samo za minimalne uvjete kako bi Buba Bar bio funkcionalan. Sva financijska sredstva koja premaše početnu granicu, također će biti namijenjena za dodatno uređenje Buba Bara. Pomozite nam da stvorimo mjesto jednakih mogućnosti za sve – nas sa one, i vas s druge strane šanka - poručuju iz Udruge Bubamara iz Vinkovaca.

 

Cijeli tekst pročitajte klikom na povezinicu - BUBAMARA, a svoj doprinos kampanji može se dati klikom na poveznicu - BUBA BAR.

 

 

Iz kategorije: Vijesti