Datum objave: 29. Studeni 2016

Boje Šibenika na najvećoj europskoj konferenciji sturtupa brane "Bite me" i Pikorez

Diana Ferić
Diana Ferić

Nisu samo predstavnici gradske uprave Šibenika na najvećoj europskoj konferenciji poslovnih anđela, investitora i startupa EBAN Winter University koju organizira Hrvatska mreža poslovnih anđela – CRANE danas u Zagrebu već su na štandu Grada Šibenika i dva startup -a koja imaju inovativne proizvode i to Bite Me, Marina Čobanova i Kolos inženjering.

 

Bite me (Ugrizi me) je izradio napravu namijenjenu onima koji se bave borilačkim sportovima te ragbijem i hokejom. Riječ je o napravi koja jača mišiće lica omogućava efikasnije podnošenje udarca u glavu. Kolos s inženjeringa koji surađuju sa šibenskim Urbanim centrom izmislio je popularni PIKOREZU za rezanje salame, ali se predstavljaju i s drugim proizvodima. U Pikorez je investirao Agrokor.
Uz to predstavlja se i šibenska udruga startup –ovaca, kako nam je kazao Matija Bumbak, pročelnik Ureda za gospodarstvo za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj.

 

 

Kao motivacijski govornik nastupio je Brucea Dickinsona frontman rock-grupe Iron Maiden koji je predstavio svoja iskustva u inovativnom poduzetništvu kazavši da se nikad ne treba bojati neuspjeha.

 

Konferencija EBAN Winter University okupila je 100 startupa, 400 poslovnih anđela, 500 studenata te drugih posjetitelja. S ukupno 1700 posjetitelja najveći je startup događaj u Hrvatskoj dosad.
Candace Johnson, predsjednica EBAN-a (Europske mreže poslovnih anđela) poručila je da je zajednica poslovnih anđela zainteresirana za investiranje u hrvatske startupe. 

Iz kategorije: Vijesti