Datum objave: 28. Studeni 2016

Veliki dio blagdana učenici će provesti u školskim klupama

Snježana Klarić
Snježana Klarić

Odbrojavanje do početka blagdana među pripadnicima mlađih generacija, učenika bilo osnovnih ili srednjih škola, svodi se na odbrojavanje do početka zimskih ili proljetnih praznika. Trenutačno je u tijeku odbrojavanje do početka zimskih praznika koji ove godine počinju tek 27. prosinca.

 

Odnosno, zadnji dan škole za ovu godinu bit će petak, 23. prosinca budući da Badnjak i Božić spadaju u subotu i nedjelju, a 27. prosinca je ponedjeljak nakon blagdanskog vikenda. Zimski odmor za hrvatske školarce potrajat će sve do 11. siječnja naredne godine. Do početka prvog dužeg godišnjeg odmora za naše školarce ostalo je nešto malo manje od mjesec dana, a u međuvremenu u pazuzama između nastave te pisanja domaćih zadaća kod kuće uživat će u adventskom programu.

 

Posebno veselo bit će učenicima Osnovne škole Faust Vrančić u čijem se dvorištu smjestilo klizalište u sklopu Adventure 2016 - Budi u Šibeniku. Uzmemo li u obzir da praznici počinju tek 27. prosinca, veliki dio blagdanski dana tijeko zadnjeg mjeseca u godini školarci će provesti u školskim klupama.

 

 

 

Naslovna fotografija: Grad Šibenik, Facebook

Iz kategorije: Vijesti