Datum objave: 26. Studeni 2016

Tužna godišnjica preranog odlaska žene čija je smrt spasila mnoge

Šibenik News
Šibenik News

Na današnji dan prije deset godina, 26. studenog 2006. godine, zauvijek nas je napustila žena koja je postala simbol borbe protiv raka, a čiji je prerani odlazak spasio mnoge živote, Ana Rukavina.

 

Zaklada koja nosi njeno ime u povodu ove tužne godišnjice obratila se još jednim apelom svim zdravim ljudima da se upišu u registar i nekomu ostvare želju kad pomisli - želim život. 

 

''Dragi naši, danas obilježavamo desetu godišnjicu otkada naša draga Ana više nije s nama. U gotovo deset godina rada Zaklade Ana Rukavina trudili smo se ispuniti Aninu misiju i pomoći oboljelima u Hrvatskoj i svijetu u potrazi za podudarnim darivateljima.


Unatoč velikoj hrabrosti i želji za životom, Ana nas je tog nedjeljnog jutra prije punih deset godina napustila, a Anine riječi potaknule su nas na ispunjavanje njene vizije razvoja Hrvatskog registra dobrovljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica i na pomoć u osnivanju javne Banke krvi iz pupkovine koja danas nosi njeno ime.


Ana nam je ostavila topla i radosna sjećanja, ali i misiju da damo sve od sebe da na odjelima bolnica bude što manje "malih ćelavih glavica".


Od 2006. godine, zahvaljujući svima Vama koji se svakodnevno upisujete, povećali smo broj upisanih u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica sa skromnih 150 darivatelja na više od 52 tisuće upisanih potencijalnih darivatelja, od čega je 50.764 uzoraka tipizirano, a u javnu Banku je više od 12 tisuća majki darovalo matične stanice iz pupkovine, od kojih je 3.136 pohranjeno i prijavljeno u Svjetski registar.


Zahvaljujući proširenom Hrvatskom registru, do danas je pružena nada u spas 64 života zbog čega smo osobito sretni i ponosni, a sve zahvaljujući velikoj želji i viziji naše Ane i dobrih ljudi koji su odlučili dati djelić sebe kako bi pomogli onima kojima je to najpotrebnije! ''

Iz kategorije: Vijesti