Datum objave: 25. Studeni 2016

Nikola Bašić kao ambasador dalmatinske urbane transformacije na Rexpou u Zagrebu

Šibenik News
Šibenik News

Na Međunarodnom sajmu investicijskih projekata REXPO 2016 u zagrebačkom Hypo Event Centru u tijeku je predstavljanje projekta „Šibenske okomice“ koju u okviru teme „Dalmatinske urbane transformacije“ brojnim izlagačima i investitorima, sudionicima sajma prezentira arhitekt Nikola Bašić.

 

Riječ je o sustavu alternativnog javnog komunalnog i turističkog prometa koji bi omogućio povezivanje svih znamenitosti grada Šibenika- od povijesne jezgre, Katedrale sv. Jakova, kanala sv. Ante i šibenskog fortifikacijskog sustava, bez korištenja postojeće konvencionalne prometne infrastrukture.

 

- Struka je prepoznala kvalitetne promjene koje se događaju u Šibeniku i posebno mi je zadovoljstvo da se upravo naš grad prezentira kao primjer na ovako prestižnom Sajmu, koji je ujedno platforma za unaprjeđenje investicijskog okruženja u Hrvatskoj i šire -  rekao je gradonačelnik Željko Burić.

 

Nikola Bašić kao poseban gost Rexpo sajma u okviru izlaganja istaknuo je da Šibenik mora razvijati specifične, vlastite oblike alternativnog prometa ovisno o topografiji i konfiguraciji prostora. Projekt „Šibenske okomice“ obuhvaća sve ključne šibenske lokacije, odredišta povijesnih vrijednosti te cirkulaciju prometa istovremeno postavlja na način da rasterećuje građane u dnevnoj komunikaciji, valorizirajući i kopneni i morski pristup gradu. Bašić je autor projekta Šetnica sv. Ante u Šibenskom kanalu, hotel u D-Resortu u Mandalini, ali i Morskih orgulja i Pozdrava suncu u Zadru.

 

Rexpo sajam investicijskih projekata koji se održava danas i sutra ponudit će sudionicima niz aktualnih tema iz područja investicijskih trendova, energetske učinkovitosti, potencijala državne imovine, turizma i nautike, o kojoj temi će govoriti i predstavnici šibenskog Marineteka, tvrtke koja je ovogodišnji dobitnik nagrade Zlatna kuna Hrvatske gospodarske komore.


Među brojnim izlagačima su i ministri Oleg Butković, Lovro Kuščević i Goran Marić, a ovogodišnji Rexpo će otvoriti premijer Andrej Plenković.Zlatni sponzor ovogodišnjeg izdanja REXPO sajma je turska investicijska tvrtka Global Ports Holding.
 

Iz kategorije: Vijesti