Datum objave: 23. Studeni 2016

Burić o neprovedivom projektu TEF-a: Pristajemo na sve modele samo da se provede naš projekt

Diana Ferić
Diana Ferić

Nakon što je ministar državne imovine, Goran Marić na aktualnom prijepodnevu u Saboru kazao kako je prijedlog Grada Šibenika za valorizaciju zemljišta Tvornice elektroda i ferolegura neprovediv, gradonačelnik Željko Burić ministrovu odluku komentirao je prihvaćanjem bilo koje druge varijante koja se predloži Gradu uz uvjet da ista jamči ostvarenje projekta TEF-a.

 

- Nisam upoznat s detaljima, niti znam na temelju čega je ministar Marić to zaključio – kazao je gradonačelnik Burić, dodajući:

 

- Ponovno šaljemo svu dokumentaciju vezanu za TEF i ponašamo se kao partneri države u tom poslu. Ako se ustvrdi da ono što smo mi predložili pravno gledajući nije moguće, pronaći ćemo neka druga rješenja. Mi smo Vladi predložili da hipoteku koju država ima na dijelu zemljišta TEF-a pretvore u svoje udjele u budućoj zajedničkoj tvrtci ili da to postane strateški projekt Vlade – zaključio je gradonačelnik.

 


Prema Burićevim riječima, jedan od problema je što prema postojećoj odluci Vlade nitko tko ima hipoteku nad dijelom zemljišta TEF-a, dakle država, odnosno ministarstva, INA i drugi ne smiju parcijalno ništa napraviti.

 

- Odnosno oni ne smiju parcijalno prodavati to zemljište. Ono se može valorizirati samo kao cjelina i to ili cjelovitom prodajo ili dovođenjem investitora - pojasnio je gradonačelnik.

 


Inače, dug TEF-a, zemljišta površine 28 hektara, iznosi gotovo 150 milijuna kuna.
.
 

Iz kategorije: Vijesti