Datum objave: 13. Studeni 2016

Umjesto na Banju u Šibeniku Hajduk sa svojim navijačima danas snima fotografiju u Primoštenu

Diana Ferić
Diana Ferić

Zbog straha od Funcuta i zahtjeva Policijske uprave šibensko – kninske da se osiguraju dodatne mjere sigurnost Hajduk sa svojim navijačima umjesto na Banju, što su prvotno namjeravali, fotografiju za novi kalendar snimit će danas u Primoštenu.

 

„Nakon višestrukih poziva da otkažemo snimanje, šibenska policija je kao preduvjet za izdavanje dozvole od Hajduka kao organizatora tražila da osigura 100 zaštitara i 100 metara sigurnosne ograde. Druženje igrača s navijačima i fotografiranje za kalendar doživljavamo kao veselje i feštu, a u takvoj je atmosferi prošlo deset do sada već odrađenih snimanja. Ne želimo djecu, koja su najbrojnija na ovim događanjima, izlagati psihozi vojske zaštitara i sigurnosnih ograda te tako rušiti lijepu uspomenu druženja s voljenim klubom.

 

Sigurni smo da je šibenska policija napravila krivu procjenu te iskazala nepovjerenje u svoje sugrađane. Hajduk se veseli prilici da u slučaju dobivanja dozvole, bez suludih sigurnosnih zahtjeva, ponovno organizira druženje i na taj način pokaže povjerenje u građane Šibenika. Grad Šibenik je svoju otvorenost dokazao nebrojeno puta i uvjereni smo kako bi se tako ponijeli i sada. HNK Hajduk se ne boji nikoga, ali poštuje sve zakone i institucije Republike Hrvatske“, priopćili su iz Uprave Hajduka.

 

 

U PU šibensko – kninskoj potvrđuju da su u skladu sa svojim ovlastima i Zakonu o javnom okupljanju, od organizatora tražili da za prijavljeni skup osiguraju određeni broj zaštitara i zaštitnu ogradu. „Budući da se očekivao veći broj građana, a po društvenim mrežama su se pojavile najave o mogućim sukobima, izvijestili smo organizatore da zbog procijenjenog rizika trebaju osigurati dodatne mjere sigurnosti. Svatko može organizirati javni skup, a na policiji je da osigura uvjete sigurnosti“, ističu u toj Policijskoj upravi.

 

 

Zanimljivo je da se takvi problemi snimanjem fotografija za kalendar hajduka nisu pojavili nigdje nego u Šibeniku, gradu koji se diči svojom tolerantnošću.
U Upravi Hajduka kažu da su kroz snimanje kalendara željeli i potaknuti zajedništvo u Dalmaciji oko Hajduka koji je, tko to želio, a tko ne priznati, ipak brend Dalmacije . Snimaju fotografije na poznatim lokacijama u 10 dalmatinskih gradova. 

Iz kategorije: Vijesti