Datum objave: 07. Studeni 2016

Izaslanstvo od 60 Šibenčanki i Šibenčana krenulo u Bruxelles na konferenciju o 950. obljetnici prvog spomena Šibenika

Diana Ferić
Diana Ferić

Sudionici konferencije „950 godina Šibenika“, koja će se održati sutra u Europskom parlamentu, u Bruxellesu.,njih oko 60 krenulo je jutros autobusom prema Zagrebu odakle će zrakoplovom u europsku prijestolnicu. Putovanje Šibenčana u Belgiju organizirala je zastupnica u EU parlamentu Ivane Maletić.

Program predstavljanja Šibenika u Europskom parlamentu sadržava konferenciju „950 godina Šibenika“ u okviru koje će biti prikazan video zapis autora Željka Petreša „Faustov let“. Uz audio-vizualni dio, sadržaj konferencije će biti obogaćen predavanjima te recitalima, a bit će pročitana i isprava Kralja Petra Krešimira IV. Prigodna izlaganja imat će i predstavnici gradske, županijske te crkve. Nakon konferencije, u Europskom parlamentu će biti otvorena izložba „950 godina Šibenika“ .
Predstavnike šibenskih turističkih, kulturnih i obrazovnih ustanova te brojnih udrugapredvode gradonačelnik Željko Burić i predsjednik Gradskog vijeća i Organizacijskog odbora proslave 950. obljetnice Ivica Poljičak, a u zagrebačkoj zračnoj luci pridružit će ime se i župan Goran Pauk te predstavnici Šibenske biskupije, priopćili su iz gradske uprave.
 

Iz kategorije: Vijesti