Datum objave: 31. Listopad 2016

Massimo praktički rasprodao hotel Jadran za doček, za ostalo - još je rano reći

Snježana Klarić
Snježana Klarić

Pedeset i šest dana ostalo je do Božića, koji dan više do dočeka 2017. godine, a iz Hotela Rivijera Jadran u Šibeniku stižu dobre vijesti.

 

- Hotel je na doček pun. Ostalo je još par slobodnih soba, ali to uvijek tako napravimo, ostavimo nekoliko slobodnih rezervacija - kaže nam Maja Šupe, iz odjela prodaje u Jadranu, pred sam kraj listopada.

 

Dio iznajmljivača privatnog smještaja, uglavnom je riječ o apartmanima, kažu da je još rano govoriti o rezervacijama za blagdanski raspoložen prosinac.

 

- Ovo nam je tek druga godina da radimo s iznajmljivanjem apartmana i zasad nemamo rezervacija, ali još je rano o tome pričati. Treba pričekati početak prosinca - kaže nam vlasnica jednog od apartmana u samom srcu Šibenika, a s njenim razmišljanjem slažu se još neki iznajmljivači s tim da ima onih koji tijekom prosinca neće ni raditi.

 

Baš kao ni hostel Mare koji će, kako doznajemo iz telefonskog razgovora, biti zatvoren dva mjeseca.

 

No zato u Jadranu zadovoljno trljaju ruke iako upiti i rezervacije s kraja listopada tekuće godine, otkako je poznato da će Šibenčane i goste Krešimirovog grada u novu godinu uvesti proslavljeni hrvatski glazbenik, Massimo, nije išla jednakom brzinom kao prije dvije godine.


- One godine kad je za doček nastupala Dubioza kolektiv rezervacije su išle mnogo brže. To sve ovisi o izvođaču, no što se tiče ovog prosinca mi smo zadovoljni - napominje Šupe, dodajući da vjeruje kako će biti dobra situacija i s iznajmljivačima privatnog smještaja u povijesnoj jezgri grada jer uži centar Šibenika, kako kaže, postaje sve zanimljiviji sve većem broju gostiju.


Osim programa dočeka na otvorenom, odnosno novogodišnjeg koncerta u Docu uz Massima, bit će organiziran i Advent u Šibeniku koji, pak, podrazumijeva, božićni sajam i glazbeni program u Perivoju Roberta Visianija.

 

Zasad je u javnost pušten tek javni poziv svim zainteresiranim sudionicima sajma da unajme kućice, a što se ove godine sprema za Advent koji je, na primjer, već rasprodao sve hotelske kapacitete u Zagrebu, još nije poznato.

 


Manjak informacija o blagdanskom programu za prosinac jedan je od razloga zašto je vlasnicima smještajnih kapaciteta govoriti o popunjenosti tijekom spomenutog perioda pa iz Heritage Hotel Life Palace na Trgu Andrije Medulića kažu kako zasad ne mogu biti zadovoljni, ali ni nezadovoljni.

 

- Oko dočeka bi moglo biti dočeka, ali zasad nema ništa spektakularno čime bi se privuklo ljude. Slabo događanja ima da bi se moglo sad već govoriti o prosincu. Nismo mi Split koji to bolje radi od nas, koji ima bolju ponudu, ali mislim da idemo u tom smjeru - kaže Ivana Lučev s Medulića.

 

S druge strane, pak, ako je suditi prema online putničkoj agenciji, Booking.com D-Resort hotel u Mandalini je na 31. prosinca - rasprodan. Rasprodani su iste noći, stoji na stranicama, i neki hosteli.  Jesu li bili u pravu oni koji su s optimizmom gledali na prosinac u Šibeniku ili poslovični pesimisti, znat će se sredinom siječnja 2017. kad se podvuče crta na kraju programa blagdanskog prosinca. 

 

 

Naslovna fotografija: Hotel Jadran Facebook

 


 

Iz kategorije: Vijesti