Datum objave: 24. Listopad 2016

Šibenčaninu optužnica zbog silovanja radnice i pokušaja zataškivanja zločina

Šibenik News
Šibenik News

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku je, nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Šibeniku optužnicu protiv hrvatskog državljanina, Šibenčanina (1948.) zbog počinjenja kaznenog djela silovanja koji je prijavila Filipina, inače djelatnica resorta na Jadriji u vlasništvu Šibenčanina kojeg se tereti za silovanje.

 

Protiv njega i još dvojice muškaraca  (1980. i 1984.) podignuta je optužnica zbog počinjenja kaznenog djela sprječavanja dokazivanja.

 

- Prvookrivljeniku se stavlja na teret da je 6. travnja 2016. na Jadriji; od oštećene filipinske državljanke (1980.) zatražio masažu, a kad je ona to učinila, on ju je; u cilju da je spolno iskoristi; silovao unatoč njenom protivljenju, opiranju i odguravanju. Prvookrivljenika se tereti da je s drugom dvojicom okrivljenika od 8. travnja 2016. do 9. travnja 2016.; zajednički i po prethodnom dogovoru, u cilju da spriječe dokazivanje u kaznenom postupku protiv prvookrivljenika zbog kaznenog djela silovanja; drugookrivljenik i trećeokrivljenik kontaktirali oštećenicu i ponudili joj novac u zamjenu za povlačenje izjave koju je dala prilikom podnošenja kaznene prijave - stoji u obrazloženju. 

Iz kategorije: Vijesti