Datum objave: 30. Rujan 2016

Zbog mogućeg utjecaja na svjedoke, dvojici otmičara određen jednomjesečni zatvor

Šibenik News
Šibenik News

Dvojici muškaraca osumnjičenih za otmicu 21-godišnjeg mladića s područja Brodarice s namjerom utjerivanja duga izrečena je zatvorska kazna u trajanju od mjesec dana zbog opasnosti od utjecanja na svjedoke za vrijeme trajanja istrage.

 

Muškarci (1982. i 1980.) privedeni su zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo otmice, a istražni zatvor, nakon ispitivanja osumnjičenika, zatražila je zamjenica općinske državne odvjetnice.


- Postoji osnovana sumnja da su obojica osumnjičenika; zajedno i po prethodnom dogovoru; 26. rujna, u 17,30 sati u Splitu tražili od oštećenika na ime nepostojećeg duga iznos od pet tisuća kuna rekavši mu da ga neće ostaviti na miru dok im ne da novac. Osnovano se sumnja da su ga prisilili da uđe u vozilo marke VW Golf, a kada im je oštećenik u strahu od njihove reakcije rekao da ga odvezu kući kako bi posudio novac, odvezli su ga iz Splita u Brodaricu istovremeno mu prijeteći te ga u dva navrata silom spriječili da izađe iz vozila. Oštećenik je potom nazvao svog brata kazavši osumnjičenicima kako moraju pričekati dok mu brat ne donese novac, a potom je, skrivajući mobitel, poslao SMS poruku svojoj djevojci koja je pozvala policiju – objašnjava Državno odvjetništvo RH (DORH).
 

 

Iz kategorije: Vijesti