Datum objave: 28. Rujan 2016

Pale i prve nagrade: Veliki filmski uspjeh kratkog doku filma 'Barone'

Šibenik News
Šibenik News

Na petom izdanju Zagreb Tourfilm festivala, održanom ovaj vikend u Zagrebu, međunarodni žiri proglasio je film Barone najboljim hrvatskim filmom u trajanju do 60 minuta. Posebnu nagradu za najboljeg redatelja dobio je  Zoran Budak.


- Vrlo smo sretni što je Tvrđavu Barone od otvorenja krajem siječnja ove godine obišlo preko 40 000 posjetitelja, a njeni digitalni sadržaji su već prepoznati od posjetitelja i struke. Želimo se zahvaliti svima koji su sudjelovali na izradi filma, redatelju Zoranu Budaku, scenaristu Tomislavu Žaji, partnerima i izvođačima u projektu Barone, te konačno svim Šibenčanima koji su u filmu statirali i koji i dalje sudjeluju u našem radu i podržavaju ga - izjavile su prilikom preuzimanja nagrade predstavnice JU Tvrđave kulture i Grada Šibenika Marijana Kokić i Maja Čeko.

 

 


Osvajanjem nagrade na Zagreb Tourfilm festivalu dokumentarni film Barone ostvario je pravo prikazivanja na Međunarodnom festivalu turističkog filma u mjestu Vila Nova de Gaia u Portugalu, gdje će se kroz četiri dana prikazati 301 film iz 52 države. Naš predstavnik se, u konkurenciji s još 28 filmova, natječe za naslov najboljeg dokumentarnog filma.

 

 


Dodatno, organizatori IV. međunarodnog festivala arheološkog filma, koji se održava od 3. do 5. studenog u Muzeju hrvatskih arheoloških spomenika u Splitu, uvrstili su film Barone i prezentaciju o novouređenim šibenskim fortifikacijama u svoj popratni program.


Nagrađeni dokumentarac Barone, osim na pametnom stolu Tvrđave Barone i na Tvrđavi sv. Mihovila, svi zainteresirani mogu pogledati i Youtube kanalu Tvrđave kulture: http://bit.ly/2d16IT8
 

Iz kategorije: Vijesti