Datum objave: 26. Rujan 2016

Paško Bubalo, nekadašnji župan: Nagradu primam s ponosom u vrijeme velikih jubileja

Šibenik News
Šibenik News

Prvom šibenskom županu, Paški Bubalu, dodijeljena je danas na Svečanoj sjednici Gradskog vijeća grada Šibenika, nagrada za životno djelo. Paško Bubalo zahvalio se na nagradi i prisjetio se vizije grada koju je imao kao prvi župan Šibensko-kninske županije.

 

- Zahvaljujem se Gradskom vijeću i gradonačelniku, predsjedniku Gradskog vijeća, Ivici Poljičku što su mi dodijelili nagradu koju s ponosom primam u vrijeme velikih jubileja u rujnu kad slavimo 950. obljetnicu grada Šibenika na koju smo svi ponosni - kazao je nekadašnji župan, dodajući:

 

- Donekle je ispunjena vizija jer se pretvaramo. Eto izgubili smo industriju, ali dobili smo bogat i raznolik turizam. Zonu u Podima, a centar grada se uređuje, stari srednjovjekovni Šibenik, palače se pretvaraju u moderne hotele. Isto tako na redu je podzemna garaža na Poljani. Na neki način, ostvaruje se vizija koju smo zamišljali. Šibenik je lijep grad koji se obranio u ratu. Isto tako, poručio bih mladima da njeguju taj hrvatski nacionalni duh i da se za njega bore jer 21. stoljeće je stoljeće u kojem će se voditi borbe ne samo za bolje življenje nego i za naš nacionalni identitet, nacionalnu kulturu - zaključio je Bubalo.

 

Na samom početku sjednice klapa Šibenik nakon punih 37 godina izvela je Šibensku baladu, prvi put kao himnu Grada Šibenika. Nakon prigodnih govora šibenskog gradonačelnika Željka Burića, Ivice Poljička, biskupa Tomisla Rogića i biskupa u miru Ante Ivasa, dodiljene su i ostale nagrade i priznanja.


Tako su nagradu Grada Šibenika dobili Dušan Šarac, Krste Juras, Branko Lovrić Caparin i Samostan sv. Frane u Šibeniku. Plaketu Grada Šibenika dobili su Darko Relja, Karmen Herceg, Dječji zbor Cvrčak i Auto moto društvo Šibenik, a grb grada dodijeljen je Igoru Belamariću. 

Iz kategorije: Vijesti