Datum objave: 20. Rujan 2016

Sazvan sastanak za roditelje djece čija djeca idu u vrtić Kućica koji je trenutačno pod radovima

Šibenik News
Šibenik News

Danas u 18 sati u dječjem vrtiću Vidici održat će se sastanak roditelja čija djeca pohađaju program dječjeg vrtića Kućica na Baldekinu, ravnateljice dječjeg vrtića Šibenska maslina, Maje Gulin te kako doznajemo, predstavnika Grada Šibenika i izvođača radova na energetskoj obnovi vrtića Kućica.

 

Nakon što su krenuli radovi na objektu dječjeg vrtića, roditelji djece koji veliki dio dana provode upravo u Kućici koja je svojevrsno gradilište, pobunili su se u strahu za sigurnost svojih mališana.


Stoga bi zajednički sastanka svi uključenih strana trebao umiriti roditelje, objasniti o kakvim je radovima riječ te jesu li i koliko doista djeca koja pohađaju spomenuti vrtić sigurna.

 

- Želja nam je bila da svi na jednom mejstu prokomentiramo i kažemo što i kako je dogovoreno, i kakva je planska regulativa za ovu vrstu radova. Sastanak je organiziran u relativno brzom roku. Nadam se da ćemo danas popodne svi zajedno sjesti i u jednom parlamentarnom i kolegijalno podržavajućem tonu razgovarati što će se događati naredna dva i pol mjeseca – objasnila je Maja Gulin, ravnateljica ustanove nadležne za dječji vrtić Kućica.


Radovi na obnovi vrtića počeli su praktički paralelno s početkom pedagoške godine, a na samom ulazu u dvorište vrtića stoji upozorenje o opasnostima koje prijete svima koji se nalaze u okruženju tekućih radova. Pojedini roditelji pitaju se zašto radovi nisu izvođeni tijekom ljetnih mjeseci kada su vrtići uglavnom zatvoreni.

 

- U cijeloj Hrvatskoj izvode se radovi tijekom pedagoške godine. Nije Šibenik ni izdvojen primjer, ni poseban. Nedavno su u Šibeniku bili isti ovakvi radovi na osnovnoj školi Meterize. Radila se čak tri mjeseca za vrijeme izvođenja nastave pa se doista ništa niej dogodilo, nego su ljudi odrađival nastavu. Nikomu ništa nije bilo, a škola je sanirana – podsjetila je ravnateljica, dodajući da je obnova dječjeg vrtića jedna lijepa priča te da bi veća šteta bila da se nije iskoristio dobiven novac i da vrtić ne dobije potrebno novo ruho.

 


Osim što će vrtić biti obnovljen vizualnu, zbog energetske obnove smanjit će se i računi za struju, odnosno za grijanje. Što vjerojatno neće utjecati na mjesečni izdatak koji roditelji izdvajaju za vrtić.

 

Ljetni radovi nisu dolazili u obzir budući da se u to vrijeme prikupljala projektan dokumentacija, a jedan od prijedloga koji će se predložiti roditeljima je da se jedan dio radova odvija u popodnevnim satima ili tijekom vikenda.

 

- Mislim da možemo biti zadovoljni zbog značajnih financijskih sredstava i da bi bilo ravno katastrofi da krov počne prokišnjavati i da moramo iseliti djecu u ovom trenutku ni sama ne znam gdje pa mislim da je ovo nešto što je preventivno i jako dobro – kazala je ravnateljica, upozoravajući da je za djecu, polaznike vrtića Kućica najbolje da ne mijenjaju sredinu te da ostanu gdje jesu s odgajateljicama s kojima su se dosad već i upoznali jer bi tek mijenjanje sredite za djecu bio izvor stresa.
 

Iz kategorije: Vijesti