Datum objave: 14. Rujan 2016

Pristigle tri ponude za izvođenje radova na četvrtoj fazi obnove kina Odeon

Šibenik News
Šibenik News

Na javni natječaj za četvrtu fazu rekonstrukcije bivšeg šibenskog kina Odeon u polivalentnu dvoranu pristigle su tri ponude raspona cijena od 1.300.607,50 kuna do 1.342.522,50 kuna.

 

Sve pristigle ponude se analiziraju i provjerava se popratna dokumentacija. S najpovoljnijim ponuditeljem, koji bude zadovoljavao sve uvjete natječaja, gradonačelnik Željko Burić potpisat će ugovor, a početak radova očekuje se u listopadu ove godine.

 

Četvrta faza radova obuhvaća postavljanje vodovodnih, kanalizacijskih i elektroinstalacija te instalacija za grijanje i hlađenje, postavljanje unutarnje toplinske i hidroizolacije, estriha i gips ploča te ostale zidarske i betonske i obrtničke radove u unutrašnjosti prostora.

 

U ranijim fazama su odrađeni mehanički i ručni iskopi materijala oko temeljnih stupova do dubine postojećih temelja, ugrađena je i armatura te je postavljena oplata za proširenje temelja. Uz hidrodinamičku pripremu stupova postavljen je i novi beton, tj. napravljena je nužna statička sanacija. Uređeno je pročelje objekta, krov, fasadni slojevi, i vanjska stolarija.

 

- Do sada je građevinske radove uloženo preko 4 milijuna kuna, od čega je Ministarstvo kulture subvencioniralo 2,6 milijuna kuna, uključivo 800 tisuća kuna za 2016. godinu, što nam je potvrda kako smo izabrali pravi način za financiranje uređenja ovog derutnog gradskog objekta - kazao je zamjenik gradonačelnika Šibenika mr.sc. Danijel Mileta.


Ukupna vrijednost projekta je procijenjena na 11-12 milijuna kuna.
 

Iz kategorije: Vijesti