Datum objave: 12. Rujan 2016

Branka Juričev Martinčev neće iz Vodica u izvršnu vlast no ide u Sabor za boljitak grada, županije i izborne jedinice

Snježana Klarić
Snježana Klarić

Branka Juričev Martinčev, nositeljica HDZ-ove liste za 9. izbornu jedinicu, ulazi u Hrvatski sabor kao zastupnica svoje stranke no odbija biti dijelom izvršne vlasti nove Vlade Republike Hrvatske. 

 

- Ja sam svima jasno rekla da Vodice vodim do petog mjeseca. Želim dovesti kako treba, onako kako su mi ljudi dali povjerenje. Poslije toga ćemo opet sjesti i vidjeti što dalje. Hrvatski sabor je mjesto od izuzetne časti i odgovornosti - kazala je Juričev Martinčev vidno zadovoljna rezultatima parlamentarnih izbora kako na nacionalnom nivou tako i na nivou grada Vodica čija je gradonačelnica dugi niz godina. 

 

HDZ nikad ranije nije imao tako dobre rezutate na izborima kao na ovim, a Juričev Martinčev slaže se da je tomu doprinijela činjenica da se upravo Vodičanka našla na listi jedne izborne jedinice i to na mjestu nositeljice iste. Ipak, Juričev Martinčev ostaje na čelu Vodica, a funkciju gradonačelnice obnašat će paralelno s funkcijom saborske zastupnice. 

 

- Kroz Hrvatski sabor može se jako puno toga napraviti i ne samo za grad, županiju već cijelu izbornu jedinicu. U Saboru se kroje zakoni koji mogu doprinijeti kvalitetnijem obrazovanju - objasnila je buduća saborska zastupnica nakon formiranja nove Vlade, a kad će se to dogoditi, znat će se nakon sastanka Nacionalnog vijeća danas. 

 

- Izuzetno smo zadovoljni rezultatima, ali nema euforije. Sad slijedi drugi dio, razgovori i pregovori oko toga tko bi se sve mogao naći u novoj Vladi, s kim ćemo formirati većinu, što je to u našem programu što odgovara našim budućim koalicijskim partnerima, što ne, što treba mijenjati - trezvena je vodička gradonačelnica koje je rezultate u izbornoj noći dočekala u Zagrebu, među stranačkim kolegama iz vrha HDZ-a. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Iz kategorije: Vijesti