Datum objave: 11. Rujan 2016

FOTO: Stožer šibenskog HDZ-a pun optimizma i vjere u brzo sastavljanje Vlade

Šibenik News
Šibenik News

Prema trenutačno pribrojanim glasovima s današnjih parlamentarnih izbora vodi se mrtva utrka između Narodne koalicije (SDP, HNS, HSS i HSU) i HDZ-a koji imaju jedan broj mandata - 57. 

 

U šibenskom stožeru HDZ-a vlada optimizam jer vjeruju da će i ovog puta dobiti priliku sastaviti novu Vladu Republike Hrvatske i da će baš ova Vlada biti daleko stabilnija od prethodne. 

 

- Prvi rezultati govore da idemo prema devetom mandatu, dakle govorimo za područje Šibensko - kninske županije gdje nismo imali nikad bolje rezultate u postotku i vjerujemo da ćemo nastaviti taj trend i u nastavku prikupljanja podataka. Kontaktiramo s kolegama s područja Zadarske, Splitsko - dalmatinske i Ličko - senjske županije i sad stojimo u devetom mandatu. Možemo biti prezadovoljni. Idemo s 51 posto u ovom trenutku - slavodobitno je kazao Nedjeljko Dujić, predsjednik ŽO HDZ-a i peti na listi 9. izborne jedinice.

 

Branka Juričev - Martinčev, vodička gradonačelnica i nositeljica liste za 9. izbornu jedinicu prebrojavanje i objavu konačnih rezultata dočekuje u  prvoj izbornoj jedinici, u Zagrebu kamo šibenskih gradonačelnik, 11. na listi 9. jedinice ipak neće ići.

 

- Ja sam optimist i mislim da ćemo uspjeti i to relativno brzo sastaviti Vladu. Čujemo stalno po medijima da će se ponoviti priča o tom mučnom pregovaranju čemu smo bili svjedoci. Mislim da će to ovog puta proći znatno brže i da će ta priča oko vlade biti znatno kraća i konstruktivnije napravljena - poručio je Burić, dodajući:

 

- Moja pričaj je uvijek ista, ako to možemo nazvati političkim angažmanom jer ja sebe ne doživljavam političarem nego čovjekom koji je živeći i radeći u ovom gradu dobio šansu da za dobrobit grada pokuša ne sam nego sa suradnicima napraviti nekakav iskorak. Mislim da taj stav dijelim s većinom i način razmišljanja da je Šibenik napravio značajan iskorak. Nije moj prioritet Zagreb, smatram se zagrebačkim studentom, zagrebačkim specijalizantom i ja sam se Zagreba nauživao.

 

Burić će eventualno svoje mjesto u saboru prepustit nekom drugom imenu, ali ono što neće je propustiti lokalne izbore početkom iduće godine jer prosperitet Šibenika, kaže, želi i dalje voditi. Hoće li dobiti priliku za to i hoće li u to vrijeme HDZ voditi i državu znat ćemo nakon 22 sata. 

 

Tada će biti poznati i rezultati glasanja dijaspore koja se odnosi na 49 zemalja svijeta čiji glasovi, pak, znače tri mandata u Hrvatskom saboru.

 

 

 

Iz kategorije: Vijesti