Datum objave: 08. Rujan 2016

Počeli radovi na energetskoj obnovi vrtića koji skrbi o 184 djece zajedno s osobljem

Šibenik News
Šibenik News

Započeli su radovi na energetskoj obnovi dječjeg vrtića 'Kućica' na Baldekinu u Šibeniku vrijedni 1.290.136,01 kn. Početak radova obišli su danas gradonačelnik Željko Burić i zamjenik Danijel Mileta sa suradnicima.


Početku radova je prethodilo potpisivanje ugovora s izvođačem, tvrtkom Agrad projekt d.o.o., čija je ponuda na javnom natječaju bila najpovoljnija.

 

- Nastavljamo s podizanjem standarda u svim gradskim vrtićima. Nakon razdvajanja gradskih vrtića u dvije ustanove, krenuli smo s izgradnjom novih i obnovom postojećih vrtićkih objekata. Otvoren je vrtić Smilje na Jamnjaku, zatvoren neuvjetni vrtić Varoš, promijenjen je krov vrtića Šibenski tići, a sada slijedi energetska obnova vrtića Kućica, nakon koje će djeca ovdje boraviti u ljepšim i ugodnijim uvjetima - kazao je gradonačelnik Željko Burić prilikom obilaska.

 

Ravnateljica ustanove DV Šibenska maslina Maja Gulin iskazalo je zadovoljstvo što će još jedan vrtićki objekt dobiti novi izgled, na radost djece i roditelja, dodavši da radna atmosfera neće omesti normalno funkcioniranje vrtića.

 

Grad Šibenik je za projekt energetske obnove dječjeg vrtića Kućica uspješno povukao bespovratna sredstva Pilot projekta 'Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanju'  Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja“ u iznosu od 851.000,00 kn.


 Ukupan broj korisnika dječjeg vrtića zajedno s osobljem je 184.


Projektom je predviđena zamjena 14 dotrajalih drvenih prozora i jednih vrata energetski učinkovitijim, uz ugradnju zaštite od Sunčeva zračenja, te ugradnja termostatskih ventila na postojeća ogrjevna tijela i ventila za hidrauličko uravnoteženje sustava centralnog grijanja. Građevinski radovi će se sastojati od 800 m2 toplinske izolacije vanjskih zidova ETICS sustavom s pločama od kamene vune debljine 10 cm, 870 m2 toplinske izolacije krovnih ploha postavljanjem XPS-a i kamene vune od 10 cm do 20 cm uz izradu nove hidroizolacije i sustava odvodnje kišnice. Sanirat će se i 500 m2 dotrajale površine betonske nadstrešnice.


Izvođač radova obvezan je radove izvršiti u roku od tri mjeseca.


 

Iz kategorije: Vijesti