Datum objave: 23. Kolovoz 2016

Po odluci Stožera: Zbog opasnosti od požara stupanj pripravnosti na najvišoj razini

Šibenik News
Šibenik News

Stupanj pripravnosti podignut je na višu razinu - odluka je Stožera za zaštitu i spašavanje Grada Šibenika. 

 

Zbog opasnosti od požara koji su se, osobito na području Brodarice i Žaborića, približili stambenim objektima,u utorak, 23. kolovoza, u 19,00 sati u Gradskoj upravi održan je izvanredni sastanak Stožera za zaštitu i spašavanje Grada Šibenika.


Sastanku je uz načelnika Stožera Danijela Miletu, zbog dana vrlo velike opasnosti od požara nazočio i gradonačelnik Željko Burić.

 

 


- Izložene su informacije o trenutnom stanju na terenu te dogovorene mjere pripravnosti i daljnje operativne radnje, budući da se vremenske prilike koje pogoduju širenju požara, očekuju i sutra - stoji u priopćenju.

 
Požari na području Brodarice i Žaborića gdje je situacija tijekom dana bila posebno opasna trenutačno su pod kontrolom, a na terenu se, prema informacijama Stožera, nalazi 130 ljudi.

 

Uz vatrogasce javne vatrogasne postrojbe tu su i članovi Dobrovoljnih vatrogasnih društava te vatrogasne postrojbe s područja cijele Šibensko - kninske županije. Do dolaska mraka, vatrogasci su imali i pomoć kanadera, a u međuvremenu zatražena je pomoć Državnih intervencijskih postaja iz Splita i Zadra.

 

Osim vatrogasaca, na terenu su i policijske patrole uz podršku komunalnih redara Grada Šibenika. 

 

Tijekom jučerašnjeg dana (22. kolovoza) ugašeno je čak devet požara, a samo danas (23. kolovoza) u vremenu od 10 do 17 sati planulo je osam.

 

U zadnjih pola sata buknuli su požari na područjima Podsolarskog, Ražina, Danilo Kraljice i Boraje.

 

- Mole se građani da tijekom noći i sutrašnjeg dana pripaze na pošumljena područja u svom okolišu, a osobito stanovnici Šubićevca, južne Dubrave i Podsolarskog - apeliraju iz Stožera.
 

Iz kategorije: Vijesti