Datum objave: 19. Kolovoz 2016

Savršen uporaban suvenir: Borovo za JU NP Krka izradilo Startasice na šišmiše, žabe i vretenca

Šibenik News
Šibenik News

Dok poznata tv i radijska voditeljica, Doris Pinčić Rogoznica boje svog rodnog grada Zadra slavi noseći Startsice u bojama slavnog zadarskog zalaska sunca, malo tko zna da i Šibenik svog konja za utrku ima i to zahvaljujući suradnji vukovarske tvrtke Borovo i Javne ustanove Nacionalni park Krka.

 

Onaj tko je obratio pozornost na izlog upravne zgrade JU NP Krka u Masnoj ulici, u kojoj je, između ostalog, smještena i pripadajuća suvenirnica mogao je uočiti popularne Startasice sa zelenim i crnim detaljima. Zeleni detalji pripadaju žabama, crni šišmišima, a obje životinje sastavni su dio faune područja nacionalnog parka. 

 

- Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ raspisala je javni poziv proizvođačima suvenira na koji se javila i tvrtka Borovo iz Vukovara koja je ponudila obuću Startasice sa životinjskim likovima koji obitavaju u NP „Krka“ a to su žabe, šišmiši i vretenca. Njihovi proizvodi su odabrani te ih je moguće kupiti u našim suvenirnicama - objasnila je glasnogovornica JU NP Krka, Katja Župan, kako je došlo do ove zanimljive suradnje. 

 

Zanimljivo je spomenuti kako je natječaj putem kojeg je Borovo uspostavilo suradnju s JU NP Krka još otvoren, a finalni proizvod spomenute suradnje zaista je hvalevrijedan posebno kad uzmemo u obzir da su Startasice Borova iznimno popularne i obožavane kod kupaca među kojima ne manjka turista koji, dokazano, sve više novac troše na uporabne, funkcionalne suvenire, a manje na tradicionalne uspomene poput razglednica, magneta... 

Iz kategorije: Vijesti