Datum objave: 09. Kolovoz 2016

FOTO: Turisti svoj put po Šibeniku pronalaze između štekata i građevinskog materijala

Šibenik News
Šibenik News

Unatoč Odluci o ograničenju i zabrani građevinskih radova tijekom turističke sezone Grada Šibenika koja, kako joj sam naziv sugerira, zabranjuje radove na javnim površinama tijekom turističke sezone, to se u Šibeniku baš i ne poštuje. 

 

Turisti em što ulicama jedva prolaze od brojnih štekata koji su ih preplavili em što moraju paziti kuda prolaze zbog radova u radova što u strogom centru Krešimirovog grada, dakle, povijesnoj jezgri, što u ulicama u gradskim četvrtima poput one u Varoši koja vodi do atraktivne tvrđave Barone gdje prolaznicima na putu do vrha brda dizalica visi nad glavama. 

 

- Odluka o ograničenju i zabrani građevinskih radova tijekom turističke sezone je na snazi te Grad Šibenik nije izdavao posebne dozvole za izvođenje radova. Komunalno redarstvo Grada Šibenika obići će teren na navedenim lokacijama te će postupiti sukladno Odluci - očitovala se gradska uprava na novinarski upit uz priložene fotografije tek dijela radova na koje se može naletiti laganom šetnjom gradom. 

 

Izvođače radova, ukoliko iz se zatekne i dokaže im se da su postupali protivno spomenutoj Odluci, čekaju i novčane kazne koje se kreću u rasponu od 100,00 do 10.000,00 kuna. 

 

U Odluci Grada Šibenika stoji da se u razdoblju od 15.lipnja do 15.rujna zabranjuju svi zemljani radovi ( strojno ili upotrebom pneumatskog čekića i kompresora) kao i prijevoz iskopanog materijala na svim područjima iz članka 3. Isto tako u navedenom razdoblju zabranjuje se betoniranje na privatnim gradilištima uz gradske prometnice kojima se odvija javni gradski prijevoz. 

 

Pod građevinskim radovima, pak, smatraju se svi zemljani radovi ( iskopi i odvoz materijala sa gradilišta), radovi na konstrukciji građevine (zidanje nosivih zidova, zidanje pregradnih zidova, betoniranje i izrada krovne konstrukcije). 

 

 

Piše: Snježana Klarić

Iz kategorije: Vijesti